Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 12)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Σαμπάνια Demi-Sec

Οι Demi-Sec (Medium-sweet) σαμπάνιες είναι υπέροχες με κέικ πλούσια σε γεύση και ιδιαίτερα με κέικ φρούτων (γαμήλιες τούρτες, κέικ Χριστουγέννων με πολλά ξηρά φρούτα και ξηρούς καρπούς). Όπως όμως συμβαίνει και με τα περισσότερα είδη κρασιών, η σαμπάνια αδυνατεί να …

Συνέχεια »

Berliner Weisse

Η Berliner Weisse, είναι πιο η ανοιχτόχρωμη απ’ όλες τις μπύρες. Ο ξεχωριστός συνδυασμός ζυμομυκήτων και λακτοσακχάρων οδηγεί σε μια μπύρα κάπως όξινη. Το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα, είναι υψηλό και τα αρωματικά συστατικά του λυκίσκου λίγα.

Συνέχεια »

Weizen/Weissbier

Η Weizen/Weissbier, είναι πιο δημοφιλής από τις άλλες μπύρες του είδους αυτού. Διατηρείται συνήθως σε βαρέλια και σερβίρεται μαζί με το κατακάθι της ζύμης. Το άρωμα και η γεύση της θυμίζει μπανάνα, γαρύφαλλο ή βανίλια. Παρασκευάζεται με συγκεκριμένο ποσοστό βυνοποιημένου …

Συνέχεια »

Dunkel/Weizen

Η μπύρα Dunkel/Weizen, έχει μια χαρακτηριστική γεύση βύνης με ένα άρωμα εστερικό ή γαρυφάλλου. Το χρώμα μπορεί να είναι από ανοιχτό μέχρι σκούρο καφέ. Συνήθως χρησιμοποιείται σκουρόχρωμη βύνη, σε συνδυασμό με σκούρη καραμελοποιημένη βύνη και βύνη από σιτάρι.

Συνέχεια »

Weizenbock

Η μπύρα Weizenbock, συνήθως παράγεται το καλοκαίρι και μπορεί να είναι ωχρή ή σκουρόχρωμη. Έχει υψηλή συγκέντρωση αλκοόλης και διοξείδιο του άνθρακα. Τα αρωματικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι ελάχιστα. Ακόμη η γλυκύτητα της οφείλεται σε φαινολικούς εστέρες.

Συνέχεια »

Dry Classic Irish Stout

Οι μπύρες Dry Classic Irish Stout, είναι όξινες και έχουν ελάχιστα χαρακτηριστικά λυκίσκου. Οι ξηρές stout έχουν γεύση καραμέλας και αφήνουν μια πικράδα στο τέλος.

Συνέχεια »

Πάγωμα σαμπάνιας

Εάν η σαμπάνια σας είναι ζεστή και θέλετε να την κρυώσετε, θα πρέπει να την τοποθετήσετε στη συντήρηση του ψυγείου για μερικές ώρες ή σε σαμπανιέρα με κρύο νερό και παγάκια για 15 – 30 λεπτά περίπου. Προσοχή, δεν πρέπει …

Συνέχεια »

Foreign Style Stout

Οι μπύρες Foreign Style Stout, έχουν γεύση βύνης και το άρωμα τους, δίνει την αίσθηση του καμένου. Είναι ελαφρώς όξινες και η γεύση τους θυμίζει λίγο ή καθόλου τα χαρακτηριστικά του λυκίσκου.

Συνέχεια »

Σαμπάνια και σερβίρισμα

Μην τυλίξετε το μπουκάλι σε πετσέτα και μετά το τοποθετήσετε στη σαμπανιέρα. Το μόνο που θα καταφέρεται, θα είναι να κρύψετε την ετικέτα. Το τύλιγμα δεν ωφελεί σε τίποτα, γι’ αυτό βάλτε τη σαμπάνια στη σαμπανιέρα χωρίς πετσέτα, απλά όταν …

Συνέχεια »

Sweet Stout

Οι γλυκές μπύρες stout ή κρεμώδης, έχουν λιγότερο γεύση καμένης βύνης και είναι λιγότερο πικρές. Αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με την προσθήκη γάλακτος, ζάχαρης ή λακτόζης, τα οποία προστίθενται λίγο πριν την εμφιάλωση.

Συνέχεια »

Άνοιγμα του μπουκαλιού

Το άνοιγμα του μπουκαλιού, πρέπει να είναι προσεκτικό. Κόβετε το καψούλι και χαλαρώνετε προσεκτικά το συρμάτινο δέσιμο. Με το ένα χέρι κρατάτε σταθερό το φελλό και με το άλλο στρίβετε αργά το μπουκάλι. Θα αισθανθείτε την πίεση στο χέρι σας …

Συνέχεια »

Oatmeal Stout

Οι μπύρες Oatmeal Stout, συνήθως περιέχουν χυλό βύνης που προστίθεται πριν την εκχύλιση και έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αυτή η μπύρα μια ευχάριστη, γεμάτη γεύση χωρίς να θυμίζει βύνη.

Συνέχεια »

Σαμπάνια ως απεριτίφ

Αν τη σερβίρετε ως απεριτίφ τη σαμπάνια, συνοδέψτε τη, με αλμυρά μπισκοτάκια, πράσινες ελιές, αμύγδαλα, μικρά κυβάκια γραβιέρας και αντισταθείτε στο χαβιάρι.

Συνέχεια »

Bohemian-Style Pilsner

Οι μπύρες Bohemian-Style Pilsner, παρασκευάστηκαν πρώτη φορά στην Τσεχοσλοβακία το 1842 στην πόλη της Βοημίας Pilsner. Είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές Pilsner αλλά είναι ελαφρώς πιο σκούρες και με πιο έντονα χαρακτηριστικά λυκίσκου.

Συνέχεια »