Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 12)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Oatmeal Stout

Οι μπύρες Oatmeal Stout, συνήθως περιέχουν χυλό βύνης που προστίθεται πριν την εκχύλιση και έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αυτή η μπύρα μια ευχάριστη, γεμάτη γεύση χωρίς να θυμίζει βύνη.

Συνέχεια »

Σαμπάνια ως απεριτίφ

Αν τη σερβίρετε ως απεριτίφ τη σαμπάνια, συνοδέψτε τη, με αλμυρά μπισκοτάκια, πράσινες ελιές, αμύγδαλα, μικρά κυβάκια γραβιέρας και αντισταθείτε στο χαβιάρι.

Συνέχεια »

Bohemian-Style Pilsner

Οι μπύρες Bohemian-Style Pilsner, παρασκευάστηκαν πρώτη φορά στην Τσεχοσλοβακία το 1842 στην πόλη της Βοημίας Pilsner. Είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές Pilsner αλλά είναι ελαφρώς πιο σκούρες και με πιο έντονα χαρακτηριστικά λυκίσκου.

Συνέχεια »

Ροζέ σαμπάνια (i)

Μια ροζέ σαμπάνια θα συνοδεύσει τέλεια τάρτες φρούτων, όμως θα πρέπει να αποφύγετε, κάθε είδους σοκολάτα, σιρόπι και βαριά κρέμα.

Συνέχεια »

Scandinavian-Dutch Pilsner

Οι μπύρες Scandinavian-Dutch Pilsner, είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές μπύρες αλλά με μικρότερο ειδικό βάρος και αρκετά λιγότερη πικράδα. Είναι συνήθως πιο γλυκές και το χρώμα τους πιο ωχρό μέχρι ελαφρώς χρυσό. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθούν ρύζι και καλαμπόκι σε …

Συνέχεια »

Σαμπάνια και φυσαλίδες

Δεν θα υπήρχε σαμπάνια χωρίς τη μαγική παρουσία των φυσαλίδων, οι οποίες δημιουργούν ένα κολιέ από πέρλες στο εσωτερικό του ποτηριού ελευθερώνοντας αρώματα λουλουδιών και φρούτων.

Συνέχεια »

Munich Dunkel

Οι μπύρες Munich Dunkel, είναι παραδοσιακό γερμανικό προϊόν. Αποκτούν το χρώμα και τη γεύση τους από τις σκούρες βύνες του μονάχου. Έχουν ελαφρώς μέχρι μέτρια πικράδα και πιθανότητα εμφάνισης λίγου διακετυλίου. Το χρώμα κυμαίνεται από σκούρο κεχριμπαρένιο μέχρι σκούρο καφέ.

Συνέχεια »

Τύποι σαμπάνιας

Ανάλογα με την περιεκτικότητα της σαμπάνιας σε ζάχαρα, χωρίζεται στις εξής κατηγορίες : Extra Brut από 0-6 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα λίτρο, Brut με λιγότερο από 15 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα λίτρο, Extra Dry από 12-20 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα …

Συνέχεια »

Ποιότητα της σαμπάνιας

Η ποιότητα της σαμπάνιας καθορίζεται κυρίως από την οξύτητα που παρουσιάζει στο στόμα. Όμως και μια άλλη ένδειξη ποιότητας, έχουμε όταν σερβίρουμε τη σαμπάνια στο ποτήρι. Τότε θα πρέπει να προσέχουμε τις φυσαλίδες που εκλύονται αφού θα πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

Munchener Helles

Η μπύρα Munchener Helles, στη νότια Γερμανία θεωρείται η μπύρα για κάθε μέρα. Έχει μικρό ποσοστό αλκοόλης και η πικράδα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Μπορεί να έχουν τη χαρακτηριστική γεύση της βύνης έως και έντονη γεύση λυκίσκου. Το χρώμα τους …

Συνέχεια »

American Lager

Είναι πολύ διαυγείς μπύρες και έχουν ελαφρώς περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές. Υλικά όπως καλαμπόκι και ρύζι συχνά χρησιμοποιούνται και η πικρή γεύση του λυκίσκου είναι συνήθως ανεπαίσθητη. Έχουν χρώμα αχυρένιο μέχρι έντονα χρυσό.

Συνέχεια »

Ροζέ σαμπάνια (ii)

Οι ροζέ σαμπάνιες, ιδίως αυτές με μεγάλη περιεκτικότητα σε Pinot Noir, είναι ιδιαίτερα ευέλικτες και μπορούν να συμπληρώσουν μία μεγάλη γκάμα πιάτων. Δένουν τέλεια με pates και ham και αρκετά καλά με καπνιστά ψάρια. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν με την πικάντικη, ανατολίτικη …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr