Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 18)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Ρώσικος Καφές

Σε ένα φλιτζάνι δυνατό καυτό καφέ προσθέτουμε ένα ποτηράκι βότκα. Σερβίρεται με ρευστή κρέμα γάλακτος, και το καλοκαίρι με τριμμένο πάγο.

Συνέχεια »

Ιρλανδικός Καφές

Μία μερίδα: ένα φλιτζάνι πολύ δυνατός καφές, δύο κουταλάκια ζάχαρη, ένα ποτηράκι Ιρλανδικό Ουίσκι και ένα κουτάλι κρέμα ή σαντιγί. Διαλύουμε την ζάχαρη σε ένα μικρό μέρος του ζεστού καφέ, προσθέτουμε το ουίσκι και τον υπόλοιπο καφέ και αφού ανακατέψουμε …

Συνέχεια »

Καφές και άρωμα

Για να μη χάσει ο καφές το άρωμα και τη γεύση του, καταναλώνετέ τον εντός 3 εβδομάδων από το άνοιγμα της συσκευασίας. Όταν ανοίξετε τη συσκευασία, βεβαιωθείτε ότι ξανασφραγίσατε το πακέτο και αποθηκεύετε τον καφέ σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. …

Συνέχεια »

Χυμός μήλου και μήλο

Ο χυμός του μήλου περιέχει ελάχιστες ποσότητες σιδήρου και καλίου. Αλλά δεν συγκρίνεται με τα οφέλη του φρούτου, αφού στο χυμό απουσιάζουν σχεδόν η καρσετίνη και οι ινώδεις ουσίες. Βέβαια ο χυμός μήλου είναι προτιμότερος από, ας πούμε, ένα αναψυκτικό, …

Συνέχεια »

Ελληνικός καφές

Χρησιμοποιούμε πολύ ψηλά αλεσμένο καφέ (σχεδόν πούδρα). Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά σε ένα μπρίκι και νερό όσο χρειάζεται για ένα μικρό φλιτζάνι. Προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης και τον αφήνουμε να βράσει. Την στιγμή που θα βράση τον αποσύρουμε από …

Συνέχεια »

Αφρόγαλα

Το αφρόγαλα θα πρέπει να μοιάζει με λεπτή κρέμα. Το γάλα δεν πρέπει να χωρίζεται από τον αφρό, ο οποίος θα πρέπει να έχει μια ομοιόμορφη, κρεμώδη και βελούδινη εμφάνιση (ένα σημάδι αναγνώρισης είναι όταν ο αφρός “γυρίζει” σημαίνει ότι …

Συνέχεια »

Αφρόγαλα και κατασκευή

Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο γάλα. Μην ξαναζεσταίνετε το γάλα χωρίς να προσθέσετε κρύο. Η πίεση του ατμού πρέπει να είναι στην υψηλότερη ένταση (να καθαρίζετε το στόμιο με υγρό πανί κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε) . Το στόμιο πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

Βήματα για καλό στραγγιχτό καφέ

1. Μην βράζετε ποτέ τον καφέ. Η σωστή θερμοκρασία παρασκευής του, κυμαίνεται από 90 έως 95°C. 2. Μην ξαναζεσταίνετε τον ήδη έτοιμο καφέ. Φτιάξτε φρέσκο κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε και παρασκευάστε μόνο όση ποσότητα χρειάζεστε. 3. Χρησιμοποιείτε πάντα …

Συνέχεια »

Σωστά αλεσμένος καφές

Χρησιμοποιείστε τον ανάλογα αλεσμένο καφέ σε σχέση με τη μηχανή που διαθέτετε. Αν ο καφές σας είναι πολύ ψιλά για τη μηχανή σας, τότε κόκκοι θα περάσουν στο εκχύλισμα, με αποτέλεσμα πικρή γεύση, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να φράξει η …

Συνέχεια »

Αφρικανικός Καφές

Σε τόσα φλιτζάνια καφέ όσα και οι καλεσμένοι μας, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό σοκολάτα και λίγη ρευστή κρέμα γάλακτος. Σερβίρεται πολύ παγωμένος.

Συνέχεια »

Μηχανές καφέ και αλεσμένος καφές

Προτιμήστε μέτρια αλεσμένο καφέ για τις κλασικές καφετιέρες φίλτρου -ηλεκτρικές ή όχι- , πιο χοντρά αλεσμένο καφέ για τις γαλλικές τύπου με έμβολο , Χοντρά αλεσμένο καφέ για τις αμερικάνικου τύπου -percolater- και λεπτά αλεσμένο -σαν λεπτή πούδρα- για τις …

Συνέχεια »

Αναλογία καφέ νερού

Όταν φτιάχνετε καφέ να χρησιμοποιείτε πάντα σταθερή αναλογία καφέ – νερού, ανεξάρτητα από την ποικιλία που χρησιμοποιείται. Δύο κουταλιές της σούπας καφέ για κάθε πέντε ποτήρια νερό , και μια κουταλιά καφέ espresso για κάθε ένα φλιτζάνι είναι μια καλή …

Συνέχεια »

Θερμοκρασία καφέ φίλτρου

Ο καφές πρέπει να σερβίρετε ζεστός. Ο καφές φίλτρου μπορεί να διατηρηθεί ζεστός πάνω από μία εστία θερμότητας για περίπου είκοσι λεπτά, πριν αρχίσει να χάνει τη γεύση του. Ένα θερμός – καφετιέρα, μπορεί να κρατήσει τον καφέ ζεστό και …

Συνέχεια »