Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 28)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ

Δοκιμάστε ένα γλυκό ρόφημα : Μέλι και Γάλα . .. Υλικά : 20 cl γάλα , μισό κουτάλι τσαγιού κανέλα , 1-2 κουταλιά γνήσιο μέλι . Τρόπος εκτέλεσης : Ανακατεύετε το γάλα με την κανέλα και τα θερμάνετε χωρίς να …

Συνέχεια »

ESPRESSO ΚΑΙ ΦΛΥΤΖΑΝΙ

Το φλυτζάνι του espresso πρέπει να έχει οβάλ σχήμα , να έχει μεσαίο πάχος πορσελάνης για να διατηρεί τον σερβιρισμένο καφέ ζεστό στους 60 – 65 βαθμούς και να είναι ήδη ζεστό πριν το σερβίρισμα .

Συνέχεια »

ΤΣΑΙ

Εάν θέλετε να “γλυκάνετε ” το τσάι , χρησιμοποιήστε ειδική ζάχαρη που δε σπάει το άρωμα και δεν αλλοιώνει τη γεύση του . Μπορείτε να προσθέσετε 1 σταγόνα κρύο γάλα σε τσάι από την Κεϋλάνη , τη Νότια Ινδία , …

Συνέχεια »

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πως θα αρωματίσετε την σοκολάτα σας ; Μείγμα για το άρωμα : 5 gr κάρδαμο . 5 gr ή ένα stick κανέλα , 1 ξεραμένο τσίλι , ένα σωληνάκι βανίλια , 100gr ελαφριά καφέ ζάχαρη . Αλέστε όλα τα αρωματικά …

Συνέχεια »

ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΦΕΔΩΝ

Στη σύνθεση ενός χαρμανιού δε λαμβάνεται υπόψη μόνο η αρμονία αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών . Υπάρχει εξίσου σημαντική φροντίδα για την εύρεση ισορροπημένης συνύπαρξης και ως προσ το γευστικό βάρος .

Συνέχεια »

Χυμός με φρέσκα φρούτα

Αν υπολογίσουμε την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και “ακέραια” βιταμίνη C μπορούμε να πούμε ότι τα φρέσκα φρούτα πλεονεκτούν απέναντι στον φρεσκοστιμμένο χυμό, ο φρεσκοστιμμένος χυμός πλεονεκτεί απέναντι στον τυποποιημένο και ο τυποποιημένος χυμός είναι καλύτερος από ένα αναψυκτικό …

Συνέχεια »

ΠΑΓΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ

Για εντυπωσιακά χρωματιστά παγάκια! Βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ένα φύλλο μέντας, ένα φρούτο του δάσους ή ένα φραμπουάζ.

Συνέχεια »

ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Αν εκνευρίζεστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και έχετε την αίσθηση πως όλη η ένταση περνάει από το στομάχι σας ,,, σε ένα φλυτζάνι νερό που βράζει βάλτε τη φλούδα από ένα τέταρτο του λεμονιού και αφήστε τη για 2 λεπτά . …

Συνέχεια »

ΤΣΑΪ

Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες , οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες , που δημιουργούνται στον ανθρώπινο οργανισμό και ενοχοποιούνται για την πρόκληση πολλών παθήσεων , όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά .

Συνέχεια »

ΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Το κρασί όπως δεν αγαπάει το κούνημα , δεν αγαπάει και το φως !! Ακόμα δεν μπορεί την “ορθοστασία ” . Γι’ αυτό ξαπλώστε τις φιάλες , έτσι ώστε να αναπαύεται αλλά και να υγραίνει το φελλό του για να …

Συνέχεια »