Είναι ποτά που έχουν σαν βάση το κονιάκ , το τζιν , το ρούμι ή το ουίσκι. Συμπληρώνονται με μαρασκίνο , χυμό λεμονιού και λίγη ανγκοστούρα.
Συνέχεια »Κρασες
23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”
23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Είναι ποτά που έχουν σαν βάση το κονιάκ , το τζιν , το ρούμι ή το ουίσκι. Συμπληρώνονται με μαρασκίνο , χυμό λεμονιού και λίγη ανγκοστούρα.
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Τα ποτά αυτά έχουν σαν βάση το γάλα . Συμπληρώνονται με λίγο οινοπνευματώδες , χυμό φρούτων και πάγο.
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Είναι τα κοκτέιλς που πίνονται πριν το φαγητό και ανοίγουν την όρεξη . Είναι συνήθως λίγο πικρά και σερβίρονται σε μικρά ποτήρια.
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Τα Λονγκ Ντρινγκς κοκτέιλς πίνονται το καλοκαίρι . Είναι ελαφριά , σε μεγάλη ποσότητα και περιέχουν συνήθως φρούτα και χυμούς .
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Πρόκειται για τα Φλιπς , τα Πους – καφέ και τα Ναϊκεμπάιν. Περιέχουν κρόκους αυγών και κρέμα γάλακτος , και πρέπει να πίνονται σε μικρές δόσεις.
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Είναι τα κοκτέιλς του χειμώνα . Σ’ αυτά ανήκουν τα Γκρογκ , τα Ποντς και τα Χοτ Τόντυς.
Συνέχεια »23 Ιουλίου, 2007Cocktails (Κοκτέιλς)
Αυτά τα κοκτέιλς έχουν σαν βάση το ρούμι , τη βότκα , το τζιν , και το ουίσκι . Είναι διεργετικά και θερμαντικά . Σερβίρονται πολύ ζεστά και μόνον το χειμώνα.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Κρασί - Οινός, Μπύρα (Μπίρα)
Η μπύρα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά σε ίση ποσότητα αλκοόλ από το λευκό κρασί και μισά από το κόκκινο.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Γενικά περί Υγείας, Μπύρα (Μπίρα)
Η μπύρα εκτός από τη γευστική απόλαυση που μας προσφέρει , έχει σημαντική αξία και για την υγεία μας .
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Ζωτικά όργανα, Μπύρα (Μπίρα)
Φαίνεται πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μπύρα αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών , οι οποίες προέρχονται από τα κυτταρικά τοιχώματα του κριθαριού και συμβάλλουν στη ρύθμιση …
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Ασθένειες - Παθήσεις, Μπύρα (Μπίρα)
Οι ίνες του κριθαριού της μπύρας επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση του φαγητού , ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακής ) χοληστερόλης.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Ασθένειες - Παθήσεις, Μπύρα (Μπίρα)
Η ήπια κατανάλωση μπύρας μπορεί να επιφέρει επίσης χαμηλότερα επίπεδα ινσουλινοαντίστασης , η οποία σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Ασθένειες - Παθήσεις, Μπύρα (Μπίρα)
Τα άτομα που πίνουν μπύρα με μέτρο προστατεύονται περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού , στο οποίο οφείλεται η πλειονότητα των περιπτώσεων έλκους στομάχου.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Αντιοξειδωτικά, Μπύρα (Μπίρα)
Έρευνες από Ιάπωνες επιστήμονες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η ευεργετική δράση της μπύρας στον οργανισμό δεν οφείλεται μόνο στην μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ που περιέχει αλλά και στα συστατικά της , όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στην …
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Γυναίκα - Υγεία - Διάφορα, Μπύρα (Μπίρα)
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι της οστεοπόρωσης .Η αιθανόλη που περιέχει εμποδίζει τη δράση συγκεκριμένων ορμονών , οι οποίες προκαλούν την απώλεια οστικής μάζας.
Συνέχεια »18 Ιουλίου, 2007Βιταμίνες & Διατροφή, Μπύρα (Μπίρα)
Η μπύρα είναι μία καλή πηγή πολλών βιταμινών του συμπλέγματος Β: Β3 , Β2 , Β6 , Β12, και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές , είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου …
Συνέχεια »