Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 9)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Φασκομηλιά

Η φασκομηλιά είναι αρωματικό βότανο. Έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, στομαχικές, τονωτικές και καρδιοτονωτικές, ενώ χρησιμοποιείται και κατά των νευραλγιών. Χρησιμοποιείται επίσης ως καρύκευμα σε διάφορα φαγητά καθώς και στον αρωματισμό ξυδιού. Το αφέψημα που γίνεται από τα φύλλα της φασκομηλιάς είναι …

Συνέχεια »

Καφές και ήπαρ

Σύμφωνα με μελέτες των ειδικών, η κατανάλωση έως τριών φλιτζανιών καφέ μπορεί να προστατεύσει από την κίρρωση του ήπατος, ακόμη και όσους πίνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Συνέχεια »

Καφές και αντιοξειδωτικά

Ο καφές περιέχει μικρές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου. Ο καφές όμως δεν είναι κύρια πηγή λήψης αντιοξειδωτικών ουσιών, επομένως οι ειδικοί δεν συστήνουν να αυξήσουμε την κατανάλωση καφέ …

Συνέχεια »

Καφές και νευρικότητα

Ο καφές προκαλεί νευρικότητα και αϋπνία. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται όταν καταναλώνουμε πάνω από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε καφέ το απόγευμα, αν σας προκαλεί αϋπνία.

Συνέχεια »

Καφές και χοληστερίνη

Η υπερκατανάλωση καφέ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, αλλά και τα τριγλυκερίδια, που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Συνέχεια »

Καφές και οστεοπόρωση

Ο καφές κλέβει από τον οργανισμό μια σημαντική ποσότητα ασβεστίου και γιʼ αυτό οι επιστήμονες θεωρούν ότι η υπερκατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Συνέχεια »

Ντεκαφεϊνέ

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ντεκαφεϊνέ, όσο και ο κανονικός καφές διεγείρουν εξίσου την καρδιά και έχουν τις ίδιες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και στο στομάχι. Άρα είναι μύθος ότι ο νεκαφεϊνέ είναι πιο αθώος καφές.

Συνέχεια »

Καφές φίλτρου

Ο καφές φίλτρου, έχει την περισσότερη καφεΐνη, από όλους τους άλλους καφέδες. Όμως έχει επικρατήσει λανθασμένη άποψη ότι είναι πιο ελαφρύς, επειδή φιλτράρετε και επειδή πολλοί παρατηρούν ότι δεν τους ενοχλεί στο στομάχι όπως οι άλλοι.

Συνέχεια »

Καφές και καρδιά

Οι περισσότεροι καρδιολόγοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η κατανάλωση καφέ σε φυσιολογικές ποσότητες δεν βλάπτει την καρδιά. Μάλιστα όσοι καταναλώνουν μέχρι δύο καφέδες την ημέρα διατρέχον μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο.

Συνέχεια »

Φρισκο

Υλικά : 1 μεζούρα βενεδικτίνη λίγο πάγο 1/2 μεζούρας χυμό λεμόνι 2 μεζούρες ουίσκι Εκτέλεση : Χτυπάτε όλα τα υλικά στο σέικερ, μαζί με κομματιασμένο πάγο και στραγγίζετε σε ένα ποτήρι.

Συνέχεια »

Τζιν φις

Υλικά : 1 1/2 μεζούρα τζιν, λίγο πάγο, 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη, Χυμό 1/2 λεμονιού. Εκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ όλα τα υλικά με πάγο και τα στραγγίζετε σε ένα ποτήρι με δύο παγάκια. Απογεμίζετε με σόδα και ανακατεύετε.

Συνέχεια »

Ντιουκ

Υλικά : 1 μεζούρα γλυκό βερμούτ 1/3 του κουταλιού σιρόπι φραμπουάζ Χυμός μισού λεμονιού Εκτέλεση : Αναμιγνύετε στο σέικερ τα υλικά, με πάγο και στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »

Angel face

Υλικά : 1 μεζούρα ντράι τζιν 1 μεζούρα μπράντυ βερίκοκο 1 μεζούρα καλβάντος Εκτέλεση : Ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί , προσθέτοντας πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »