Μενού

Περί Καφέ…

Γενικές καταχωρήσεις που σχετίζονται με τον καφέ και τις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμός μας θετικές ή αρνητικές!

Καφές και νευρικότητα

Ο καφές προκαλεί νευρικότητα και αϋπνία. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται όταν καταναλώνουμε πάνω από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε καφέ το απόγευμα, αν σας προκαλεί αϋπνία.

Συνέχεια »

Καφές και χοληστερίνη

Η υπερκατανάλωση καφέ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, αλλά και τα τριγλυκερίδια, που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Συνέχεια »

Καφές και οστεοπόρωση

Ο καφές κλέβει από τον οργανισμό μια σημαντική ποσότητα ασβεστίου και γιʼ αυτό οι επιστήμονες θεωρούν ότι η υπερκατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Συνέχεια »

Ντεκαφεϊνέ

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ντεκαφεϊνέ, όσο και ο κανονικός καφές διεγείρουν εξίσου την καρδιά και έχουν τις ίδιες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και στο στομάχι. Άρα είναι μύθος ότι ο νεκαφεϊνέ είναι πιο αθώος καφές.

Συνέχεια »

Καφές φίλτρου

Ο καφές φίλτρου, έχει την περισσότερη καφεΐνη, από όλους τους άλλους καφέδες. Όμως έχει επικρατήσει λανθασμένη άποψη ότι είναι πιο ελαφρύς, επειδή φιλτράρετε και επειδή πολλοί παρατηρούν ότι δεν τους ενοχλεί στο στομάχι όπως οι άλλοι.

Συνέχεια »

Καφές και καρδιά

Οι περισσότεροι καρδιολόγοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η κατανάλωση καφέ σε φυσιολογικές ποσότητες δεν βλάπτει την καρδιά. Μάλιστα όσοι καταναλώνουν μέχρι δύο καφέδες την ημέρα διατρέχον μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο.

Συνέχεια »

Καφές και ήπαρ

Σύμφωνα με μελέτες των ειδικών, η κατανάλωση έως τριών φλιτζανιών καφέ μπορεί να προστατεύσει από την κίρρωση του ήπατος, ακόμη και όσους πίνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Συνέχεια »

Καφές και αντιοξειδωτικά

Ο καφές περιέχει μικρές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου. Ο καφές όμως δεν είναι κύρια πηγή λήψης αντιοξειδωτικών ουσιών, επομένως οι ειδικοί δεν συστήνουν να αυξήσουμε την κατανάλωση καφέ …

Συνέχεια »

Καφές και επιλογή

Αν αγοράσετε το φθηνότερο καφέ της αγοράς, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να καταλήξετε σε μια εξίσου φθηνότερη γεύση στο φλιτζάνι σας. Η καλύτερη μέθοδος να βρείτε τον ιδανικό καφέ, είναι να δοκιμάσετε και να συγκρίνετε διάφορες ποικιλίες ή μείγματα με …

Συνέχεια »

Καφές και αποθήκευση

Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, ο καφές αρχίζει να οξειδώνεται. Χρησιμοποιήστε τον όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το άνοιγμα και αποθηκεύστε τον σε ειδικό, αεροστεγές κουτί. Δεδομένου ότι το φως της ημέρας, το οξυγόνο και η υγρασία αλλοιώνουν τον καφέ, η …

Συνέχεια »

Καφές και άλεσμα

Για κάθε μέθοδο προετοιμασίας, πρέπει να ρυθμιστεί ο βαθμός αλέσματος. Ένα μέσο άλεσμα είναι ικανοποιητικό για μηχανές φίλτρου. Ο καφές χρειάζεται ένα λεπτότερο άλεσμα για την μηχανή του espresso.

Συνέχεια »

Καφές και ποσότητα

Κάθε μέθοδος απαιτεί μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ, για να δημιουργήσει ένα καλό φλιτζάνι. Ως οδηγό, σας προτείνουμε 60γρ. αλεσμένου καφέ για ένα λίτρο του καφέ σε μηχανές φίλτρου, και 7-8γρ. για έναν espresso.

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr