Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Περί Καφέ... / Βήματα για καλό στραγγιχτό καφέ

Βήματα για καλό στραγγιχτό καφέ

1. Μην βράζετε ποτέ τον καφέ. Η σωστή θερμοκρασία παρασκευής του, κυμαίνεται από 90 έως 95°C.
2. Μην ξαναζεσταίνετε τον ήδη έτοιμο καφέ. Φτιάξτε φρέσκο κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε και παρασκευάστε μόνο όση ποσότητα χρειάζεστε.
3. Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο, καθαρό νερό. Μην ξεχνάτε ότι το νερό είναι το βασικό συστατικό ενός φλιτζανιού καφέ (98%).
4. Μην ξαναχρησιμοποιείται τα κατακάθια του καφέ. Είναι ανεπιθύμητα πικρά στοιχεία, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.


Αφήστε μια απάντηση