Μενού

Γρανίτα καφέ

Υλικά :
500 ml δυνατό καφέ
ζάχαρη κατά βούληση*
κρέμα γάλακτος*
τρίμματα σοκολάτας*
Εκτέλεση : Ετοιμάστε τον καφέ, προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε, τον ρίχνετε στις παγοθήκες και τον βάζετε στην κατάψυξη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να παγώνει, το αδειάζετε σε ένα μπολ και το χτυπάτε στο μπλέντερ. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και κάθε τόσο το βγάζετε και το χτυπάτε για να γίνει γρανίτα. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια, γαρνίροντας με λίγη κρέμα γάλακτος (ελαφρά χτυπημένη)και τρίμμα σοκολάτας.
* Η σύσταση της συνταγής έχει υπολογιστεί με 2 κουταλάκια ζάχαρη, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά τρίμμα σοκολάτας.


Αφήστε μια απάντηση