Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Χυμοί – Milkshake – Γρανίτες (Σελίδα 3)

Χυμοί – Milkshake – Γρανίτες

Συνταγές δροσερές και χυμώδεις για χυμούς , γρανίτες , milk shake και πολλά άλλα δροσιστικά ποτά!

Παγωμένο Milk-shake με φρούτα και μέντα

Υλικά: 3 κούπες παγωτό βανίλια 3 μπανάνες 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκια μέντα 3 κουταλιές ζάχαρη ή 1 κουταλιά μέλι Εκτέλεση : Παίρνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός . Σερβίρετε αμέσως.

Συνέχεια »

Γρανίτα φράουλα

Υλικά : 10 μεγάλες φράουλες  1 ποτήρι νερό  4-5 κουταλιές ζάχαρη  χυμό λέμονιού (προαιρετικά)  20 παγάκια. Εκτέλεση : Βάλτε στο μπλένετρ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα για 10” στην ταχύτητα 1 και άλλα 10” στην ταχύτητα 2 . Σερβίρετε αμέσως .

Συνέχεια »

Χυμός φρούτων

Χυμός φρούτων χαρακτηρίζεται εκείνος που προέρχεται από συμπυκνωμένο χυμό φρούτων και αραιωμένο με την ποσότητα του νερού το οποίο απομακρύνθηκε κατά τη συμπύκνωση . Τα φρουτοποτά περιέχουν 2% – 49% χυμό φρούτων ενώ το νέκταρ περιέχει 50%- 80% χυμό φρούτων …

Συνέχεια »

Χυμός με φρέσκα φρούτα

Αν υπολογίσουμε την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και “ακέραια” βιταμίνη C μπορούμε να πούμε ότι τα φρέσκα φρούτα πλεονεκτούν απέναντι στον φρεσκοστιμμένο χυμό, ο φρεσκοστιμμένος χυμός πλεονεκτεί απέναντι στον τυποποιημένο και ο τυποποιημένος χυμός είναι καλύτερος από ένα αναψυκτικό …

Συνέχεια »

ΧΥΜΟΙ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …

Συνέχεια »

Γκρέϊπφρουτ

Αν σας αρέσει το γρέιπφρουτ , προσοχή όσοι από εσάς έχουν ευαίσθητο στομάχι γιατί είναι πολύ όξινο φρούτο και όσοι από εσάς παίρνετε αντιισταμινικά , γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις . Είναι βέβαια πλούσιο σε βιταμίνες ..

Συνέχεια »

Σπιτική βυσσινάδα

Υλικά : 6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη  3 φλιτζάνια τσαγιού νερό  χυμό 1 λεμονιού βύσσινα (αφαιρούμε τα κουκούτσια). Εκτέλεση : Βράζετε 6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη σε 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα βύσσινα ( …

Συνέχεια »