Μενού

Σπιτική βυσσινάδα

Υλικά :
6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό 
χυμό 1 λεμονιού
βύσσινα (αφαιρούμε τα κουκούτσια).
Εκτέλεση : Βράζετε 6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη σε 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα βύσσινα ( αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια τους ) . Τα βράζετε για 10 λεπτά . Κατεβάζετε το γλυκό από τη φωτιά , αφαιρείτε τον αφρό και το αφήνετε στην κατσαρόλα 24 ώρες . Μετά βγάζετε τα βύσσινα από το σιρόπι , το οποίο και βράζετε στη συνέχεια , και όταν “δέσει” ρίχνετε τα βύσσινα μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα βράζετε λίγο ακόμη . Αφού το γλυκό κρυώσει , ξεχωρίζετε το σιρόπι από τα βύσσινα , το βάζετε σε γυάλινο μπουκάλι και το χρησιμοποιείτε για βυσσινάδα ( 1/3 διαλυμένο σε 2/3 παγωμένο νερό ) .


Αφήστε μια απάντηση