Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Sex - Έρωτας / Πρόσωπα του Έρωτα / Τζιάκομο Καζανόβα (Giacomo Casanova)

Τζιάκομο Καζανόβα (Giacomo Casanova)

Ο Καζανόβα, καρπός του γάμου δύο ηθοποιών, του Γκαετάνο Τζουζέπε Καζανόβα και της Ζανέττας Φαρούσι, γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1725 στην ένδοξη πόλη της Βενετίας. Ο πατέρας του, άρρωστος πρώην ηθοποιός, πεθαίνει και η μητέρα του φεύγει μέ ένα θεατρικό μπουλούκι, αφήνοντας το μικρό Τζιάκομο στη γιαγιά.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Τζιάκομο θα ξεκινήσει σπουδές Νομικής στην Πάδοβα. Κοφτερό μυαλό, ο Καζανόβα μόλις 16 ετών απέκτησε το πτυχίο του στη νομική και αργότερα, ανάμεσα σε άλλα, υπήρξε διπλωμάτης, ιερωμένος, στρατιωτικός και συγγραφέας. Προοριζόταν για κληρικός αλλά η ανάρμοστη συμπεριφορά και τα σεξουαλικά σκάνδαλα τον κυνηγούσαν από νωρίς. Οι ερωτικές ατασθαλίες του υπήρξαν η αιτία του διωγμού του από την ιερατική σχολή και της κατάταξής του στον στρατό, από όπου επίσης τον έδιωξαν για τους ίδιους λόγους.
Ο Τζιοβάνι Τζιάκομο Καζανόβα (1725-1798) κατέχει τον τίτλο του πιο θρυλικού εραστή της Ιστορίας και γι’ αυτό ακριβώς τα κατορθώματά του δεν θα πάψουν να επανέρχονται στις οθόνες κινηματογράφου και τηλεόρασης.


Αφήστε μια απάντηση