Μενού

Μπανάνα (Banana)

Οι μπανάνες καλύπτονται από μια παχιά και σκληρή φλούδα, που καθαρίζεται εύκολα και προστατεύει καλά τη γλυκιά, κρεμώδη σάρκα τους. Η μπανάνα, με τα μακριά φύλλα που μπορεί να φτάσουν τα 3,6 μέτρα σε μήκος, είναι ένα γιγάντιο φυτό.
Οι μπανάνες προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και ευδοκιμούν στους Τροπικούς από τους αρχαίους χρόνους. Η αλήθεια είναι όμως ότι, πριν αρχίσει ο άνθρωπος να καλλιεργεί τις μπανάνες συστηματικά, οι πρώτες άγριες μπανάνες περιείχαν τόσο πικρούς και μαύρους σπόρους που τις καθιστούσαν σχεδόν ακατάλληλες για βρώση.
Εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες μπανάνας υπάρχουν στους Τροπικούς, ορισμένες από αυτές ειναι : Lady finger ή Sugar, Apple, Κόκκινες μπανάνες, Πράσινες μπανάνες, Πλαντάγο κ.ά.
Οι μπανάνες είναι πολύ θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυτικές ίνες. Περιέχουν, επίσης βιταμίνες A και C, ασβέστιο και σίδηρο. Έχουν μεγάλη ενεργειακή αξία και είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη, αλλά και για τους αθλητές.


Αφήστε μια απάντηση