Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Φρούτα (fruits) (Σελίδα 2)

Φρούτα (fruits)

Καταχωρήσεις για τα φρούτα, την θρεπτική τους αξία , τις ποικιλίες και άλλες πληροφορίες. Μία σελίδα άλλο φρούτο.

Minneola

Η ποικιλία μανταρινιών Minneola, είναι ένα είδος υβρίδιου μανταρινιού – γκρέιπφρουτ που ξεχωρίζει από το έντονο φούσκωμα που έχει η φλούδα του στην περιοχή που καταλήγει το κοτσάνι του. Έχουν έντονα πορτοκαλιά φλούδα και ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Η σάρκα τους …

Συνέχεια »

Μανταρίνια και συντήρηση

Πολλές ποικιλίες μανταρινιών έχουν μαλακή και φουσκωμένη φλούδα που είναι σημάδι κακής ποιότητας. Να διαλέγεται φρούτα που είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους γιατί είναι πιο ζουμερά. Αποφεύγετε όσα έχουν χαλασμένη φλούδα ή αν τα αγοράζετε συσκευασμένα, ελέγχετε …

Συνέχεια »

Μανταρίνια

Τα μανταρίνια είναι μέλη της οικογένειας των μικρών εσπεριδοειδών. Μοιάζουν με μικρά πορτοκάλια. Έχουν αρωματική φλούδα που εύκολα ξεκολλάει από τη σάρκα τους, ενώ οι φέτες χωρίζονται εύκολα. Η σάρκα τους είναι γλυκιά και αρωματική, αλλα συχνά έχει πολλά κουκούτσια.

Συνέχεια »

Κλημεντίνες

Οι κλημεντίνες είναι τα πιο μικρά μανταρίνια με έντονα πορτοκαλιά φλούδα. Η γλυκιά και αρωματική τους γεύση και το γεγονός ότι δεν έχουν κουκούτσια τα κάνει πιο δημοφιλή από όλες τις ποικιλίες μανταρινιών.

Συνέχεια »

Satsuma

Τα Satsuma, είναι μεγάλα μανταρίνια από την Ιαπωνία που έχουν χαλαρή φλούδα και ξινή αλλά δροσιστική σάρκα. Επίσης, έχουν πολύ λίγα κουκούτσια.

Συνέχεια »

Ortanique

Η ποικιλία μανταρινιών Ortanique, λέγονται αλλιώς και μελιά λόγω της υπέροχης γλυκιάς γεύσης τους. Είναι υβρίδια, τα οποία αναπτύσσονται στα ίδια δέντρα που δίνουν μανταρίνια ή πορτοκάλια.

Συνέχεια »

Tangelo

Η ποικιλία μανταρινιών Tangelo, αποτελούν διασταύρωση μανταρινιού με γκρέιπφρουτ και ξεφλουδίζονται εύκολα. Έχουν ακανόνιστο σχήμα και δροσερή ξινή γεύση που θυμίζει πορτοκάλι.

Συνέχεια »

Πορτοκάλι και βιταμίνη C

Νέες έρευνες φέρνουν καθημερινά το φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που είναι ταυτισμένη με το πορτοκάλι. Άλλωστε 1 πορτοκάλι καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C. Τα μικρά ή μέτρια, σφιχτά …

Συνέχεια »

Πορτοκάλι και υπέρταση

Η κατανάλωση πορτοκαλιού δεν ανεβάζει την πίεση όπως λανθασμένα υποστηρίζεται, αλλά τη ρίχνει καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο, συνεπώς προστατεύει από την υπέρταση. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στο κρυολόγημα και στις …

Συνέχεια »

Πορτοκάλι, σίδηρο και φυτικές ίνες

Το πορτοκάλι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, όσοι πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία είναι καλό να πίνουν ένα χυμό πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα τους.  Λόγω των …

Συνέχεια »

Σταφύλι και χρώμα

Το σταφύλι είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ευεργετικά για την υγεία μας, στην πραγματικότητα όλα τα είδη σταφυλιού προσφέρουν παρόμοια οφέλη. Ίσως, η άποψη …

Συνέχεια »

Σταφύλι και προϊόντα

Το σταφύλι και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία του είναι πλούσια σε συστατικά μεγάλης θρεπτικής αξίας και ύψιστης σημασίας για τη διατροφή μας. Σε αυτό βασίζεται, άλλωστε η σταφυλοθεραπεία, η διατροφή αποκλειστικά και μόνο με σταφύλι, με σκοπό κυρίως …

Συνέχεια »

Σταφύλι και αποτοξίνωση

Το σταφύλι αποτελεί ίσως τη βασικότερη τροφή αποτοξίνωσης του οργανισμού. Αυξάνει τη διούρηση, άρα βοηθά στην αποβολή τοξινών και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία συντελούν στην πρόληψη …

Συνέχεια »

Μήλο και θρεπτικά συστατικά

Από τις 7000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή που τα αγοράζουμε. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε …

Συνέχεια »

Μήλο και αντιοξειδωτική δράση

Το μήλο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αποκαθιστά τη χαμένη ενέργεια και μειώνει την πνευματική και σωματική κούραση. Επιπλέον, τονώνει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει. Πιστεύεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, γι αυτό και συστήνεται ως ενδεδειγμένο τρόφιμο σε …

Συνέχεια »