Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Φρούτα (fruits) (Σελίδα 3)

Φρούτα (fruits)

Καταχωρήσεις για τα φρούτα, την θρεπτική τους αξία , τις ποικιλίες και άλλες πληροφορίες. Μία σελίδα άλλο φρούτο.

Μήλο και θρεπτικά συστατικά

Από τις 7000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή που τα αγοράζουμε. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε …

Συνέχεια »

Φράουλες και αγορά

Στην αγορά θα βρείτε ελληνικές φράουλες, αλλά και εισαγωγής, κυρίως από την Ολλανδία και την Ιταλία. Ακόμα για αφεψήματα θα πρέπει να επισκεφθείτε μαγαζιά με βότανα αλλά και επιλεγμένα φαρμακεία, όπου θα βρείτε αποξηραμένους καρπούς φράουλας καθώς και φύλλα φράουλας.

Συνέχεια »

Φράουλες και χρώμα

Επειδή οι φράουλες είναι πολύ ευαίσθητες, πρέπει να προσέχετε να μην είναι υπερώριμες. Ακόμα θα πρέπει να επιλέγετε φράουλες που έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα, φρέσκα δροσερά φυλλαράκια, έντονο άρωμα και μικρό μέγεθος.

Συνέχεια »

Φράουλες και πλύσιμο

Μην βάζετε τις φράουλες πλυμένες στο ψυγείο, γιατί το νερό τις καταστρέφει γρήγορα. Πρέπει να τις πλένετε λίγο πριν τις καταλώσετε. Ακόμα στο πλύσιμο τους φροντίστε να αφαιρείτε τα φυλλαράκια τους, να τις πλένετε πολύ καλά ώστε να μην εισχωρεί …

Συνέχεια »

Φράουλες και μήνες

Η καλύτερη εποχή να αγοράζετε ντόπιες φράουλες είναι ο Μάϊος και ο Ιούνιος. Στην αγορά, όμως, μπορείτε να βρείτε εισαγόμενες φράουλες όλο σχεδόν τον χρόνο.

Συνέχεια »

Φράουλα

Οι φράουλες είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο φρούτο. Διακρίνονται για την περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικά. Μία κούπα φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι ένα πορτοκάλι.

Συνέχεια »

Φράουλες με μέτρο

Η φράουλες είναι πηγή καλίου και φυτικών ινών, ενώ μπορούν, λόγω τον σπόρων στο περίβλημα τους, να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να τρώγονται με μέτρο σε πειριπτώσεις ευερέθιστου εντέρου.

Συνέχεια »

Φράουλα και ιστορία

Οι φράουλες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ρωμαίους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα για θεραπευτικούς σκοπούς. Επίσης, οι γυναίκες στην αρχαία Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς, χρησιμοποιώντας τις μικρές άγριες φράουλες των δασών. Το λατινικό τους όνομα είναι Fragaria.

Συνέχεια »

Φράουλες και ποικιλία

Οι ποικιλίες που σήμερα καλλιεργούνται με το γενικό όνομα φράουλα έχουν προέλθει κυρίως από άγριες φράουλες των δασών και των λόφων. Από τη διασταύρωση των ειδών αυτών, τυχαία ή με τεχνητούς τρόπους, έχουν βγεί όχι μόνο οι σημερινές ποικιλίες που …

Συνέχεια »

Καρπούζι και κάλιο

Το κάλιο αποτελεί το βασικό συστατικό των ενδοκυττάριων υγρών του σώματος και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση πρωτεϊνών. Συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της πίεσης ενώ είναι απαραίτητο και για την καλή νεφρική λειτουργία.

Συνέχεια »

Καρπούζι και ζάχαρο

Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο ανέρχεται σε 5%. Ο λόγος για τον οποίο το καρπούζι έχει πιο γλυκιά γεύση οφείλεται στο γεγονός ότι το ζάχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του. Ένα μετρίου μεγέθους καρπούζι …

Συνέχεια »

Καρπούζι και λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι η ουσία που δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, στο καρπούζι και σε άλλα λαχανικά και φρούτα κόκκινου χρώματος. Με την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται κατά τον φυσιολογικό μεταβολισμό …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr