Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Φρούτα (fruits) (Σελίδα 5)

Φρούτα (fruits)

Καταχωρήσεις για τα φρούτα, την θρεπτική τους αξία , τις ποικιλίες και άλλες πληροφορίες. Μία σελίδα άλλο φρούτο.

Κίτρα και κατανάλωσή τους

Αν βρίσκετε ότι τα κίτρα είναι πολύ ξινά, δοκιμάστε τα με λίγο μέλι. Ο ιδεώδης τρόπος κατανάλωσης του κίτρου, είναι να αφαιρεθεί η εξωτερική φλούδα του και μόνο, αφήνοντας την εσωτερική λευκή φλούδα που περιέχει πολλές χρήσιμες ινώδεις ουσίες. Προτιμάτε …

Συνέχεια »

Φλοιός μήλου και θεραπευτικές ιδιότητες

Αν και ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην ψίχα του μήλου, ο φλοιός του περιλαμβάνει θεραπευτικές ιδιότητες, αφού περιέχει σημαντικές ποσότητες (4 μιλλιγραμμάρια) της χημικής σύνθεσης Κερσετίνης. Πρόκειται, όπως έχομε ξανά αναφέρει, για μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία …

Συνέχεια »

Πεπόνι

Το πεπόνι, κατά την άποψη πολλών επιστημόνων σε θέματα διατροφής, είναι κατάφορτο με έναν αριθμό συστατικών που είναι γνωστά ότι μειώνουν την πίεση του αίματος, την χοληστερόλη και που προστατεύουν από έναν αριθμό καρκίνων.

Συνέχεια »

Πεπόνι ώριμο

Όσο πιο ώριμο είναι το πεπόνι τόσο και μεγαλύτερες ποσότητες βήτα-καροτίνης περιέχει. Χαρακτηριστικό δείγμα ωριμότητάς του βέβαια, είναι το άρωμά του. Διαλέγετε πεπόνια που είναι βαριά και αρωματικά αν πρόκειται να τα καταναλώσετε αμέσως. Διαφορετικά αφήστε το μερικές ημέρες σε …

Συνέχεια »

Δαμάσκηνα ολόκληρα

Οι ειδικοί συνιστούν τα ολόκληρα δαμάσκηνα φρέσκα, ξηρά ή κονσερβοποιημένα για την δυσκοιλιότητα. Ο χυμός φαίνεται πως είναι λιγότερο αποτελεσματικός, λόγω του ότι περιέχει μικρότερες ποσότητες ινωδών ουσιών.

Συνέχεια »

Αντιοξειδωτικές ουσίες

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε πολλά φρούτα και φυτά, είναι ωφέλιμες για την καταπολέμηση των λεγόμενων “ελευθέρων ριζών”, που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού του ανθρώπου, προκαλώντας σειρά ασθενειών, μεταξύ αυτών και των καρκίνων.

Συνέχεια »

Κόκκινα σταφύλια

Ξέρουμε πλέον ότι το κόκκινο κρασί περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν από πολλών ειδών καρκίνους και άλλες ασθένειες. Αν έχετε δυσκολία να πιείτε κρασί κόκκινο (το άσπρο δεν περιέχει τα ίδια αυτά στοιχεία), μπορείτε να καταναλώνετε κόκκινα σταφύλια χωρίς …

Συνέχεια »

Φρούτα και λαχανικά

Συνηθίστε να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Πέντε τουλάχιστον μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, κυρίως ντομάτες, κόκκινα σταφύλια και μπρόκολο, προλαβαίνουν καρκίνους και καρδιοπάθειες.

Συνέχεια »

Πλύσιμο φρούτων

Στην εποχή μας το πλύσιμο των φρούτων και λαχανικών πρέπει να γίνεται σχολαστικά επίμονο. Συνιστάται το πλύσιμό τους στον νεροχύτη με κρύο νερό και με λίγο υγρό σαπούνι πιάτων διαλυμένο. Αφήστε τα λίγη ώρα, και μετά (όπου είναι δυνατόν), βουρτσίστε …

Συνέχεια »

Σταφίδα

Η σταφίδα (σκούρα ή ξανθή) είναι άριστη πηγή Καλίου, που έχει αποδειχθεί ως ένα από τα στοιχεία που μειώνει την πίεση του αίματος. Στη σταφίδα αφθονούν και οι ινώδεις ουσίες, που είναι πολύτιμες κατά της δυσκοιλιότητας, αιμορροΐδων και για την …

Συνέχεια »

Σταφίδα αλλοιωμένη

Δείγμα αλλοίωσης της σταφίδας, είναι όταν εμφανιστούν άσπροι κρύσταλλοι ζάχαρης, οπότε και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Ας σας ξεράθηκε η σταφίδα, με λίγο ατμό, επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.

Συνέχεια »