Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Φρούτα (fruits) / Πορτοκάλι, σίδηρο και φυτικές ίνες

Πορτοκάλι, σίδηρο και φυτικές ίνες

Το πορτοκάλι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C, η οποία
βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, όσοι πάσχουν από
σιδηροπενική αναιμία είναι καλό να πίνουν ένα χυμό πορτοκαλιού κατά τη
διάρκεια και μετά το γεύμα τους.  Λόγω των φυτικών ινών που περιέχει,
έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, καθώς επίσης να προστατεύει από
καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, πιθανότατα λόγω των πολύτιμων συστατικών
τους, όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C.


Αφήστε μια απάντηση