Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Γαλακτομικά (γάλα – φέτα) (Σελίδα 3)

Γαλακτομικά (γάλα – φέτα)

Πλούσιο υλικό για όλα τα είδη γιαουρτιών, τυριών και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και καταγραφή των ιδιοτήτων τους.

Αποβουτυρωμένο γάλα

Το είδος των λιπαρών ουσιών που περιέχει το γάλα, είναι οι λεγόμενες κορεσμένες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προξενούν εμφράγματα των αρτηριών στον οργανισμό. Το αποβουτυρωμένο γάλα , είναι ίσως η ιδεώδης μορφή του, χωρίς λιπαρές ουσίες αλλά με όλες …

Συνέχεια »

Γάλα και ασβέστιο

Το γάλα είναι κυρίως γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο. Μια κούπα γάλακτος (αποβουτυρωμένου), περιέχει 300 μιλλιγραμμάρια ασβεστίου, κάπου το 1/3 της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για υγειή οστά. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου καθιστά το γάλα ως ένα είδος …

Συνέχεια »

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Η περιεκτικότητα της κρέμας γάλακτος σε λίπος είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με αυτή του βουτύρου . Το βούτυρο περιέχει 80% λιπαρά , ενώ η κρέμα γάλακτος περιέχει 10-40%. Στην πράξη λοιπόν , μία κουταλιά βούτυρο παρέχει κατά μέσο όρο …

Συνέχεια »

ΓΑΛΑ

Τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος είναι: Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας 3,2% – Υδατάνθρακες 4,7% – Λιπαρά 3,5% – Βιταμίνες – Ιχνοστοιχεία – Θερμίδες (100ml) 63 .

Συνέχεια »

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Έχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και επειδή είναι σε συμπυκνωμένη μορφή περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Επιπλέον, το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για …

Συνέχεια »

ΓΑΛΑ

Το γάλα είναι η πιο πλούσια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό μας. Η ημερήσια κατανάλωση γάλατος που συνιστάται είναι: 2 φλυτζάνια την ημέρα για παιδιά και ενήλικες, 3 φλυτζάνια την ημέρα για εφήβους, εγκύους, θηλάζουσες και για τις γυναίκες μετά …

Συνέχεια »

ΓΑΛΑ

Το γάλα “προσφέρει ” γερά κόκαλα και …γερά νεύρα . Λειτουργεί εξισορροπητικά και στο συναισθηματικό μας κόσμο . Στις γυναίκες “επενεργεί ” κυρίως στις συναισθηματικές κρίσεις που συνδέονται με τις ορμονικές διακυμάνσεις .

Συνέχεια »