Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Γαλακτομικά (γάλα – φέτα) (Σελίδα 4)

Γαλακτομικά (γάλα – φέτα)

Πλούσιο υλικό για όλα τα είδη γιαουρτιών, τυριών και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και καταγραφή των ιδιοτήτων τους.

ΠΛΗΡΕΣ ΓΑΛΑ

Το πλήρες γάλα – 4% λιπαρά – έχει μεν όλο του το λίπος , αλλά διατηρεί και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες ( A, D, E, K ). Αν πρέπει να περιορίσετε τα λιπαρά τότε φάτε αποβουτυρωμένο γάλα.

Συνέχεια »

ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Για να αποφύγετε τη μέθη φάτε τυρί , μια και τα λιπαρά του τυριού επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου , οπότε καθυστερεί και η απορρόφηση του αλκοόλ. Αντίθετα τα γλυκά ή αναψυκτικά διευκολύνουν τη διέλευση του οινοπνεύματος στην κυκλοφορία του …

Συνέχεια »