Μενού

Γλυκά – Γλυκίσματα

Καταχωρήσεις για γλυκά και γλυκίσματα που εμπεριέχουν θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό ή είναι σκέτη απόλαυση!

Πευκόμελο

Το πευκόμελο είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύσταση του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κ.ά.), τα οποία βρίσκονται …

Συνέχεια »

Μέλι ελάτης

Το μέλι ελάτης είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κ.ά. Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η δόση βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνέχεια »

Θυμαρίσιο μέλι

Το θυμαρίσιο μέλι, θεωρείται άριστης ποιότητας μέλι λόγω του υπέροχου χρώματος του, της γεύσης του και των τονωτικών και αντισηπτικών του ιδιοτήτων. Δρα επίσης προληπτικά για καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος.

Συνέχεια »

Μέλι ποιότητα

Η σύσταση, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά στοιχεία, ακόμη και η μορφή του μελιού, διαφέρουν από φυτό σε φυτό, από περιοχή σε περιοχή, ακόμη και από χρονιά σε χρονιά, γιατί επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τη χλωρίδα. Τα σκουρόχρωμα μέλια …

Συνέχεια »

Χαλβάς με κουβερτούρα και θρεπτικά συστατικά

Ο χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας περιέχει 484 θερμίδες, 14γρ πρωτεΐνες, 68γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 8γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 8γρ πολυκόρεστα λιπίδια, 4γρ φυτικές ίνες και 1 χιλιόγραμμο χοληστερίνη.

Συνέχεια »

Χαλβάς με κακάο

Ο χαλβάς με κακάο περιέχει κάλιο και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Α του κακάο. Αποτελεί ένα καλό γλύκισμα για τα παιδιά που αγαπούν το κακάο αλλά και για τους μεγάλους fun. 

Συνέχεια »

Απλός χαλβάς

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη χαλβάδων, ένας από αυτούς είναι ο απλός που είναι φτιαγμένος μόνο από ταχίνι,  δηλαδή πολτό σουσαμιού. Ο απλός χαλβάς μας προσφέρει ασβέστιο, σίδηρο και περιέχει και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.

Συνέχεια »

Απλός χαλβάς και θρεπτικά συστατικά

Ένα κομμάτι απλού χαλβά 100 γραμμαρίων περιέχει 561 θερμίδες, 13 γρ πρωτεΐνες, 70γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 9γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 12γρ πολυκόρεστα λιπίδια, και 6γρ φυτικές ίνες, δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.

Συνέχεια »

Χαλβάς με ξηρούς καρπούς και σταφίδες

Ο χαλβάς με ξηρούς καρπούς έχει την πιο υψηλή θερμιδική αξία από τους υπόλοιπους χαλβάδες, όμως έχει τα θετικά των ξηρών καρπών και των σταφίδων. Ακόμα περιέχει αντιοξειδωτικά καροτένια, πολυκόρεστα λιπαρά και πρωτεΐνες.

Συνέχεια »

Χαλβάς με σταφίδες και θρεπτικά συστατικά

Ο χαλβάς με ξηρούς καρπούς και σταφίδες περιέχει 561 θερμίδες, 13γρ πρωτεΐνες, 70γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 9γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 12γρ μονοκόρεστα λιπίδια και 6γρ φυτικές ίνες, δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.

Συνέχεια »

Χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας

Ο χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας, είναι ένα καλό γλύκισμα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους, γιατί τα λιπαρά της κουβερτούρας δρουν στον οργανισμό όπως τα λιπαρά του ελειόλαδου, που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και είναι ευεργετικά για την …

Συνέχεια »

Κατεργασμένη ή ακατέργαστη ζάχαρη

Η διαφορά της κατεργασμένης από την ακατέργαστη έγκειται στην διαδικασία παραγωγής. Η ακατέργαστη παρασκευάζεται στην χώρα προέλευσης της. Περιέχει υψηλά ποσοστά μελάσας και αυτό είναι που τη διαφοροποιεί, γιατί της χαρίζει ένα ιδιαίτερο άρωμα και ξεχωριστή γεύση από την κατεργασμένη.

Συνέχεια »

Ζάχαρη σε κόκκους

Η ζάχαρη σε κόκκους ή Granulated sugar, είναι διαθέσιμη σε λευκή κατεργασμένη και χρυσή ακατέργαστη. Αυτή η ελαφριά, ξηρή ζάχαρη είναι κατάλληλη για ροφήματα, για κέικ, μπισκότα μαρμελάδες και φυσικά για να φτιάξετε καραμέλα.

Συνέχεια »