Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Κοτόπουλο – Πουλερικά

Κοτόπουλο – Πουλερικά

Καταχωρήσεις για τα είδη των πουλερικών , τι κινδύνους κρύβουν και που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σωστό ψήσιμο πουλερικών

Πολύ σημαντικό είναι τα πουλερικά πρέπει να ψήνονται πολύ καλά. Δεν πρέπει στο εσωτερικό τους, όταν τεμαχίζονται να υπάρχουν ίχνη κοκκινωπού ή ροζ χρώματος. Το ίδιο ισχύει και για τους χυμούς του ψημένου κρέατος. Θα πρέπει να είναι διαυγείς, και …

Συνέχεια »

Πουλερικά και σαλμονέλα

Το κρέας των πουλερικών συχνά είναι και η εστία μικροοργανισμών, ειδικά σαλμονέλας που αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται ταχύτατα σε θερμοκρασία δωματίου, γι’ αυτό και όταν, αποψύχετε τα πουλερικά, κρατάτε τα στο ψυγείο σας και όχι στον πάγκο της κουζίνας. Το ίδιο …

Συνέχεια »

Κοτόπουλο και γαλοπούλα

Το κοτόπουλο και οι γαλοπούλες, ανάλογα με το μέρος του σώματός τους, παρέχουν από 20-65% από την απαιτούμενη καθημερινή ποσότητα βιταμινών Β που ο οργανισμός μας χρειάζεται για να διατηρηθεί σε υγειή κατάσταση.

Συνέχεια »

Άσπρο κρέας στήθους και Νιασίνη

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες Νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη που ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο κίνδυνος καρδιακών προσβολών.

Συνέχεια »