Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Λάδι (ελιάς , σόγιας κλπ)

Λάδι (ελιάς , σόγιας κλπ)

Kαταχωρήσεις για το λάδι , την χρησιμότητα του και τα διάφορα είδη λαδιού .

Καρότα σε ελαιόλαδο

Η βήτα-καροτίνη απορροφάται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα όταν συνοδεύεται με μικρή ποσότητα λιπαρών ουσιών. Έτσι συνηθίστε όταν δίνετε καρότα στα παιδιά για παράδειγμα, να είναι βουτηγμένα σε ελαιόλαδο πρώτα.

Συνέχεια »

Ελαιόλαδο

Τα τηγανιτά σε ελαιόλαδο, περιέχουν λιγότερες λιπαρές ουσίες σε σύγκριση με τα άλλα σπορέλαια, πράγμα που το καθιστούν ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους. Το ελαιόλαδο όχι μόνο “αντέχει” και διατηρείται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί …

Συνέχεια »

ΟΦΕΛΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (ι)

Το ελαιόλαδο βοηθά στην απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμό και χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, συμβάλλει στη μείωση της οξείδωσης των λιπαρών ιστών του σώματος ενώ είναι το πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες

Συνέχεια »

ΟΦΕΛΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (ii)

Το ελαιόλαδο επιδρά θετικά στην αύξηση και στην ανάπτυξη του οργανισμού και επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα λιπαρά του οξέα και στο μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε, που εμποδίζουν την οξείδωση και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Συνέχεια »

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το ελαιόλαδο φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πλούσιο σε φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, βιταμίνες Ε και Α, το ελαιόλαδο αποτελεί μια κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ

Αποφύγετε τις πολύ μαλακές ή ξυλώδεις ελιές , αυτές που έχουν χτυπήματα στη σάρκα τους ή κηλίδες , πράγμα που πιθανόν σημαίνει ότι έχουν προσβληθεί από κάποιο μύκητα ενώ βρίσκονταν στο δέντρο .

Συνέχεια »

ΦΤΗΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Αποφύγετε το φτηνό ελαιόλαδο, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της βιταμίνης Ε και των φυτικών χημικών του από τις υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται. Προτιμήστε το λάδι πρώτης απόσταξης.

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ

Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …

Συνέχεια »

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Προτιμήστε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα . Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες , κυρίως γιατί περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Το ελαιόλαδο στη φριτέζα αντέχει μέχρι και το δέκατο τηγάνισμα!!!!

Συνέχεια »