Μενού

Λαχανικά

Καταχωρήσεις για τα λαχανικά, την διατροφική τους αξία, τα είδη τους και ποικίλες συμβουλές για τη σωστή χρήση τους σε διάφορες συνταγές.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ

Πολλές φορές τα πράσινα λαχανικά συνιστώνται σε δίαιτες. Ωστόσο, σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα αντί να αδυνατίζουμε να παχαίνουμε.

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Αν τρώτε μπρόκολο , κουνουπίδι , πιπεριές και άλλα οπωροκηπευτικά για τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία , τότε καλό είναι να τα μαγειρεύετε αποκλειστικά στον ατμό . Δείτε πόσα αντιοξειδωτικά στοιχεία χάνονται ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος ..Φούρνος μικρικυμάτων 97% , …

Συνέχεια »

ΚΑΡΟΤΑ / ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα καρότα είνια χρήσιμα για την πρόληψη κακοήθειων λάρυγγα – οισοφάγου – πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας . Επίσης ελαττώνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα κατά 20% όπως έχουν δείξει νεότερες έρευνες .

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΟ

Θεωρείται αντικαρκινικό λαχανικό. Περιορίζει τον κίνδυνο να εμφανιστεί καρκίνος της αναπνευστικής οδού , αλλά και του γαστρεντερικού , λόγω της βιταμίνης C που περιέχει . Προτιμότερο είναι το ωμό λάχανο για να περιέχει όλα τα συστατικά του, που χάνονται με …

Συνέχεια »