Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Μπαχαρικά – Μυρωδικά (Σελίδα 2)

Μπαχαρικά – Μυρωδικά

Όλα τα είδη μπαχαρικών , κατηγορίες και ονομασίες πού νοστιμίζουν το φαγητό μας και ομορφαίνουν την ζωή μας.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν προέρχεται από νωπούς ή αποξηραμένους καρπούς ενός συγκεκριμένου είδους πιπεριάς τσίλι που είναι πιο καυτερή από τις περισσότερες, για αυτό και χρειάζεται μέτρο όταν το χρησιμοποιούμε.

Συνέχεια »

Πιπέρι Σιτσουάν

Το πιπέρι σιτσουάν χρησιμοποιούμε το περικάρπιο και όχι τον καρπό που μπορεί μάλιστα να έχει αγκάθια. Έχει αρκετά έντονη γεύση με μια νότα λεμονιού και ταιριάζει σε ψάρια, χοιρινό κρέας, κοτόπουλο, πάπια, μαρινάτες και γλυκά.

Συνέχεια »

Ροζ πιπέρι

Το ροζ πιπέρι το μπερδεύουν με το κόκκινο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα πιπέρια. Έχει πολύ ελαφριά γεύση, γι αυτό και χρησιμοποιείται σε σαλάτες, γλυκά ή όπου δεν θέλουμε έντονη τη γεύση του πιπεριού.

Συνέχεια »

Μπαχαρικά και αποθήκευση

Τα μπαχαρικά πρέπει να τα αποθηκεύουμε σε καλά κλεισμένα βαζάκια, σε σκοτεινά μέρη, σε μέρη που να μην έχουν υγρασία και ορισμένα τα οποία είναι σε σκόνη, τα οποία είναι και τα πιο ευαίσθητα, θα πρέπει να τα φυλάμε στο ψυγείο.

Συνέχεια »

Μπαχαρικά φρέσκα

Όλα τα μπαχαρικά που θεωρούνται φρέσκα, πρέπει μυρίζουν έντονα. Τα φρέσκα και σωστά αποξηραμένα βότανα έχουν πράσινο χρώμα, ενώ τα πολυκαιρισμένα έχουν μουντό χρώμα. Τα μπαχαρικά με κόκκινο χρώμα με την πάροδο του χρόνου γίνονται καφετιά, ενώ το κρεμμύδι και το …

Συνέχεια »

Μπαχαρικά και είδη

Στα μπαχαρικά συμπεριλαμβάνονται τα τροπικά αρωματικά όπως πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο, τα αποξηραμένα βότανα όπως βασιλικός, ρίγανη, μανζουράνα, οι σπόροι όπως σουσάμι, σινάπι, παπαρούνα, τα αποξημένα λαχανικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι καθώς και τα μείγματα οπως το κάρυ, το τσίλι, τα καρυκεύματα …

Συνέχεια »

Τροπικά μπαχαρικά και ποσότητα

Τα τροπικά μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, αυξάνονται ανάλογα με τις μερίδες του φαγητού. Για παράδειγμα στις 4 μερίδες φαγητού, χρησιμοποιούμε 1/4 του κουταλιού του γλυκού μπαχαρικά.

Συνέχεια »

Βότανα και ποσότητα

Την ποσότητα των βοτάνων – μπαχαρικών στο φαγητό, την διπλιάζουμε αν διπλασιάσουμε τη συνταγή, αλλά αν την τριπλασιάσουμε χρησιμοποιούμε τη μισή από την επιπλέον δόση. Για παράδειγμα αν βάλουμε 1 κουταλάκι για 4 μερίδες, τότε θα βάλουμε 2 κουταλάκια για …

Συνέχεια »

Κόκκινο πιπέρι και ποσότητα

Η ποσότητα του κόκκινου πιπεριού διπλασιάζεται, αν διπλασιαστεί η συνταγή, αλλά αν τριπλασιαστεί, το επιπλέον πιπέρι αυξάνει μόνο κατά το 1/4. Για παράδειγμα 1 κουταλάκι πιπέρι για 4 μερίδες, στις  μερίδες θα βάλουμε 2 κουταλάκια και στις 12 2 1/4 …

Συνέχεια »

Μπαχαρικά και ζάχαρη

Υπάρχουν ορισμένα μπαχαρικά με γλυκιά γεύση τα οποία θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε τη ζάχαρη, όπου και αν τη χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Τέτοια μπαχαρικά είναι το γλυκάνισο, το κάρδαμο, η κανέλα, γαρίφαλο, το τζίνζερ και το μοσχοκάρυδο.

Συνέχεια »

Μπαχαρικά και αλάτι

Αξιοποιώντας τα μπαχαρικά, θα μπορέσετε να μετριάσετε το αλάτι στο φαγητό σας. Για παράδειγμα αντί για αλάτι, μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά έντονης γεύσης, όπως το σκόρδο, το πιπέρι, το κάρυ, το κύμινο κ.α. Αν έχετε συνηθίσει την κίνηση να προσθτετε …

Συνέχεια »

Κανέλα και προέλευση

Η κανέλα εμφανίστηκε στη Σρι Λάνκα και έπειτα διαδόθηκε στην Ασία και στην Κίνα. Πρόκειται για τη φλούδα των κλαδιών ενός δένδρου, που δίνει όλο αυτό το άρωμα και είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Συνέχεια »

Κανέλα και χρήση

Η κανέλα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχει γίνει απαραίτητη στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική.  Με την κανέλα κάνουμε ποτά, αρωματίζουμε το τσάι αλλά και το κρασί. Επίσης τη χρησιμοποιούμε στη μαγειρική του μαγειρευτού κρέατος με ή χωρίς λαχανικά, μπαίνει στη …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr