Τα περισσότερα λιπαρά της κανέλας είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, ενώ περιέχει Β καροτίνη, Β κρυπτοξανθίνη, ολίγον λυκοπένιο και λουτεΐνη.
Συνέχεια »Κανέλα και προέλευση
Η κανέλα εμφανίστηκε στη Σρι Λάνκα και έπειτα διαδόθηκε στην Ασία και στην Κίνα. Πρόκειται για τη φλούδα των κλαδιών ενός δένδρου, που δίνει όλο αυτό το άρωμα και είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Συνέχεια »Κανέλα και χρήση
Η κανέλα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχει γίνει απαραίτητη στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική. Με την κανέλα κάνουμε ποτά, αρωματίζουμε το τσάι αλλά και το κρασί. Επίσης τη χρησιμοποιούμε στη μαγειρική του μαγειρευτού κρέατος με ή χωρίς λαχανικά, μπαίνει στη …
Συνέχεια »Κανέλα και γλυκά
Η κανέλα συνδυάζεται πάρα πολύ με τα φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι, ενώ έρχεται και δένει πάρα πολύ καλά στο ρυζόγαλο και στις κρέμες.
Συνέχεια »Κανέλα και διεγερτικές ικανότητες
Η κανέλα έχει πολλές διεγερτικές ικανότητες, βοηθάει το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό σύστημα και τονωτικό όταν μπαίνει σε ένα αφέψημα, αφού προστατεύει από τη γρίπη και το κρυολόγημα.
Συνέχεια »Γαρίφαλα
Τα γαρίφαλα, είναι προτιμότερο να τα αγοράζουμε ολόκληρα και για να μη σκορπίζουν στο μαγείρεμα να τα καρφώνουμε σε ένα κρεμμύδι ή σε ένα πορτοκάλι σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής.
Συνέχεια »Δάφνη
Η δάφνη, προσθέτει άρωμα και γεύση στα μαγειρευτά, στο στιφάδο, στα ψητά, ακόμη και στα ψάρια. Τρία φύλλα είναι αρκετά για τρείς-τέσσερις μερίδες φαγητού, διαφορετικά αφήνουν μία ελαφρώς πικρή γεύση.
Συνέχεια »Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο, είναι πολύ καλό συνοδευτικό σε κρέατα, όσπρια αλλά και λαχανικά με άμυλο όπως πατάτες, σελινόριζα κλπ. Δοκιμάστε το τριμμένο με λίγο σκόρδο και μαϊντανό στο αρνί αλλά και με λαχανικά κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή λάχανο.
Συνέχεια »Δυόσμος
Ο δυόσμος, δίνει μοναδική φρεσκάδα σε πιάτα με κρέας, κυρίως στο αρνί. Είναι πολύ αρωματικός ακόμη και ξερός.
Συνέχεια »Κανέλλα
Η κανέλλα, ταιριάζει ιδανικά με φρούτα κυρίως μήλα, μπανάνες αλλά και με τη σοκολάτα.
Συνέχεια »Κύμινο
Το κύμινο, το βάζουμε προσεκτικά σε μικρή ποσότητα γιατί έχει έντονη γεύση και καλύπτει άλλες λεπτότερες στο μαγείρεμα. Ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο, ψάρι και κρέας.
Συνέχεια »Μοσχοκάρυδο
Το μοσχοκάρυδο, ταιριάζει πολύ με λαχανικά, κυρίως ρίζες όπως πατάτες, σελινόριζα, καρότα.
Συνέχεια »Μπαχάρι
Το μπαχάρι, ταιριάζει πολύ με σάλτσες ντομάτας, σάλτσες κόκκινου κρασιού για κρέας και συνδυάζεται ιδανικά με τη κανέλα και το γαρίφαλο. Μία πρέζα τριμμένο μπαχάρι δίνει μία διακριτική και ευχάριστη γεύση σε μείγματα για κέικ, κουλουράκια και άλλες γλυκές ζύμες.
Συνέχεια »Πάπρικα
Στην αγορά υπάρχει η γλυκιά, μέτρια και η καυτερή πάπρικα και φυσικά μαγειρεύουμε με αυτή που ταιριάζει στη γεύση μας. Υπάρχει ακόμη και το πιπέρι καγιέν που μοιάζει με την καυτερή πάπρικα και η διαφορά τους είναι οι διαφορετικές ποικιλίες …
Συνέχεια »Πιπέρι
Το πιπέρι είναι συνήθως μείγμα με μαύρους, πράσινους και άσπρους κόκκους, όπου εκτός του ότι είναι όμορφο με την πολυχρωμία του, προσθέτει ένα ευχάριστο κάψιμο ειδικά αν το τρίψουμε λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό.
Συνέχεια »Ρίγανη
Η ρίγανη είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό μυρωδικό. Το έχουμε συνηθίσει με φέτα, στα ψητά, στις πατάτες και στη σαλάτα. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας.
Συνέχεια »