Το μπαχάρι, ταιριάζει πολύ με σάλτσες ντομάτας, σάλτσες κόκκινου κρασιού για κρέας και συνδυάζεται ιδανικά με τη κανέλα και το γαρίφαλο. Μία πρέζα τριμμένο μπαχάρι δίνει μία διακριτική και ευχάριστη γεύση σε μείγματα για κέικ, κουλουράκια και άλλες γλυκές ζύμες.
Συνέχεια »Πάπρικα
Στην αγορά υπάρχει η γλυκιά, μέτρια και η καυτερή πάπρικα και φυσικά μαγειρεύουμε με αυτή που ταιριάζει στη γεύση μας. Υπάρχει ακόμη και το πιπέρι καγιέν που μοιάζει με την καυτερή πάπρικα και η διαφορά τους είναι οι διαφορετικές ποικιλίες …
Συνέχεια »Πιπέρι
Το πιπέρι είναι συνήθως μείγμα με μαύρους, πράσινους και άσπρους κόκκους, όπου εκτός του ότι είναι όμορφο με την πολυχρωμία του, προσθέτει ένα ευχάριστο κάψιμο ειδικά αν το τρίψουμε λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό.
Συνέχεια »Ρίγανη
Η ρίγανη είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό μυρωδικό. Το έχουμε συνηθίσει με φέτα, στα ψητά, στις πατάτες και στη σαλάτα. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας.
Συνέχεια »Φασκόμηλο
Το φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο είναι ιδανικό μυρωδικό για λιπαρά κρέατα όπως το χοιρινό, η πάπια αλλά ταιριάζει υπέροχα και με πατάτες και όσπρια. Έχει έντονη γεύση και άρωμα γιʼ αυτό και προσέχουμε να μη βάζουμε μεγάλη ποσότητα στο μαγείρεμα. …
Συνέχεια »Δυόσμος
Ο δυόσμος ανήκει στην οικογένεια της μέντας και έχει τις ίδιες αρωματικές ιδιότητες. Μαζί με τον βασιλικό, είναι από τα πιο αρωματικά χόρτα. Φυτρώνει μόνος σε υγρούς και ορεινούς τόπους, αλλά συνήθως καλλιεργείται σε κήπους και γλάστρες.
Συνέχεια »Δυόσμος και ποικιλίες
Υπάρχουν πάνω από τριάντα διαφορετικές ποικιλίες δυόσμου, αλλά πιο δημοφιλείς είναι ο δυόσμος με τα μυτερά φύλλα, αυτός με τα στρογγυλά φύλλα και ο βιενταμέζικος δυόσμος.
Συνέχεια »Δυόσμος και φύλλα
Τα φύλλα του δυόσμου, φρέσκα ή αποξηραμένα, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, σε κεφτέδες, γεμιστά, σάλτσες, στην φαρμακοβιομηχανία ως βελτιωτικό γεύσης και οσμής, σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως παστίλιες για τον βήχα, σιρόπι για γαργάρες και στην αρωματοβιομηχανία για τον αρωματισμό σαπουνιών …
Συνέχεια »Κοινός δυόσμος και αιθέριο έλαιο
Ο κοινός δυόσμος, έχει στρογγυλά φύλλα και φρέσκο γλυκό άρωμα. Αιθέριο έλαιο δυόσμου μπορείτε να το προμηθευτείτε από επιλεγμένα φαρμακεία.
Συνέχεια »Βιετναμέζικος δυόσμος
Ο βιετναμέζικος δυόσμος, είναι γνωστός και με την ονομασία λάξα η δυόσμος της Καμπότζης. Έχει στενά και μυτερά φύλλα με ελαφρώς κόκκινοι χρώμα και πιπεράτη γεύση, γιʼ αυτό και θεωρείται καλός για την παρασκευή πικάντικων φαγητών.
Συνέχεια »Αγορά δυόσμου
Όταν αγοράζετε φρέσκο δυόσμο, πρέπει να προσέχετε τα φύλλα του να έχουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές και το κοτσάνι του να είναι ευθύ και συμπαγές.
Συνέχεια »Δυόσμος και άρωμα
Ο δυόσμος χάνει μέρος από το άρωμα του όταν κόβεται με το μαχαίρι, ενώ αποδίδει το μέγιστο του άρωμα, όταν κόβεται με τα χέρια. Αν πρέπει να ψιλοκόψετε φύλλα δυόσμου πρέπει αναγκαστικά να το κάνετε με το μαχαίρι, πασπαλίστε τον …
Συνέχεια »Δυόσμος και διατήρηση
Αν φυτέψετε στην γλάστρα ή στον κήπο σας δυόσμο, φροντίστε να τον μαζέψετε πριν ανθίσει το φυτό. Έπειτα για να τον διατηρήσετε φρέσκο, τοποθετήστε τον σε κλειστή πλαστική σακούλα.
Συνέχεια »Βασιλικός – ρόφημα
Προσθέστε σε μισή κούπα ανάβραστου νερού 1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, αφήστε το επί 15 λεπτά, μετά στραγγίξτε το. Συνήθως 2-3 κούπες ροφήματος την ημέρα μεταξύ φαγητών ανακουφίζει από φούσκωμα, δυσπεψία και πόνους του στομάχου.
Συνέχεια »Βασιλικός αποξηραμένος
Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου, τριμμένου βασιλικού, περιέχει περισσότερα χρήσιμα στοιχεία, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο από ένα κουτάλι της σούπας φρέσκου ψιλοκομμένου.
Συνέχεια »Βασιλικός ψιλοκομμένος
Ο ψιλοκομμένος βασιλικός, έχει μεγαλύτερη εκτεθειμένη επιφάνεια στον αέρα, υγρασία και φως, χάνοντας εύκολα ένα μεγάλο μέρος των συστατικών του.
Συνέχεια »