Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 13)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Αστακός και χοληστερίνη

Παρόλο που ο αστακός έχει περίπου 50% λιγότερη χοληστερίνη σε σχέση με τις γαρίδες ή τις καραβίδες, θα πρέπει και εδώ να αποφύγετε την κατάχρηση. Υπολογίστε ότι με μία μερίδα αστακομακαρονάδα παίρνετε 270 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνη και σχεδόν καλύπτετε το ανώτατο …

Συνέχεια »

Πράσινο πιπέρι

Το πράσινο πιπέρι είναι αυτό που παίρνουμε από το πρώτο στάδιο ωρίμανσης του φυτού και η γεύση του είναι ελαφρώς όξινη. Κυκλοφορεί και σε βαζάκια με άλμη, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο ή ψιλοκομμένο. Ταιριάζει με λαχανικά, ελαφριές σάλτσες, …

Συνέχεια »

Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην Ελλάδα. Συνδυάζεται με «βαριές» σάλτσες, κυρίως ντομάτας, αλλά και κρασιού, με κόκκινα κρέατα, αλλά και με γλυκά.

Συνέχεια »

Λευκό πιπέρι

Το λευκό πιπέρι δεν είναι τίποτα άλλο από το μαύρο πιπέρι που του έχει αφαιρεθεί ο φλοιός. Για το λόγο αυτό, χάνει μέρος του αρώματος και της γεύσης του. Είναι όμως το κατάλληλο, αν δεν θέλετε να φαίνεται στο φαγητό …

Συνέχεια »

Κόκκινο πιπέρι

Το κόκκινο πιπέρι είναι το πιο σπάνιο και ακριβό. Γλυκό και φρουτώδες, αλλά εξίσου καυτερό με το μαύρο πιπέρι, στην ουσία είναι ο πιο ώριμος καρπός του φυτού. Συνδυάζει την ώριμη και πικάντικη γεύση του μαύρου με τη φρεσκάδα του …

Συνέχεια »

Μακρυπίπερο

Αν και το μακρυπίπερο δεν προέρχεται από το μαύρο πιπέρι, ανήκει στην ίδια οικογένεια. Δεν έχει τη μορφή κόκκων, αλλά είναι μακρόστενο και ιδιαίτερα αρωματικό. Συνδυάζεται συνήθως με άλλα μπαχαρικά και ταιριάζει σε φαγητά όπως το στιφάδο, τα χωριάτικα λουκάνικα, …

Συνέχεια »

Κουμπέμπ πιπέρι

Το πιπέρι κουμπέμπ ανήκει στους «συγγενείς» του πιπεριού. Είναι πολύ αρωματικό και θα το συναντήσετε συχνά αραβική κουζίνα, σε βαριές σάλτσες και κεμπάπ και σε μείγματα μπαχαρικών.

Συνέχεια »

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν προέρχεται από νωπούς ή αποξηραμένους καρπούς ενός συγκεκριμένου είδους πιπεριάς τσίλι που είναι πιο καυτερή από τις περισσότερες, για αυτό και χρειάζεται μέτρο όταν το χρησιμοποιούμε.

Συνέχεια »

Πιπέρι Σιτσουάν

Το πιπέρι σιτσουάν χρησιμοποιούμε το περικάρπιο και όχι τον καρπό που μπορεί μάλιστα να έχει αγκάθια. Έχει αρκετά έντονη γεύση με μια νότα λεμονιού και ταιριάζει σε ψάρια, χοιρινό κρέας, κοτόπουλο, πάπια, μαρινάτες και γλυκά.

Συνέχεια »

Ροζ πιπέρι

Το ροζ πιπέρι το μπερδεύουν με το κόκκινο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα πιπέρια. Έχει πολύ ελαφριά γεύση, γι αυτό και χρησιμοποιείται σε σαλάτες, γλυκά ή όπου δεν θέλουμε έντονη τη γεύση του πιπεριού.

Συνέχεια »

Mai Tai

Τα 100ml από το κοκτέιλ Mai Tai, έχουν 330 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είνα 37%.

Συνέχεια »

Cosmopolitan

Τα 100ml από το κοκτέιλ Cosmopolitan, έχουν 170 θερμίδες και η περιεκτικότητα τους σε αλκοόλ είναι 21%.

Συνέχεια »

Gin Fizz

Τα 120ml από το κοκτέιλ Gin Fizz, έχουν 150 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 20%.

Συνέχεια »