Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 19)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Σπαράγγια

Τα στεροειδή και κυρίως τα φυτοοιστρογόνα, μπορούν να λειτουργήσουν ως μια ορμονική θεραπεία τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Η τροφή που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να προσλαμβάνουμε τα στεροειδή αυτά, είναι τα σπαράγγια, …

Συνέχεια »

Γλυκάνισο (ανηθόλη)

Ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά, είναι το γλυκάνισο, το οποίο περιέχει μια ουσία, την ανηθόλη σε ποσοστό περίπου 80%.. Πιστεύεται ότι η ανηθόλη, δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή μυρωδιά και εμφανίζει ήπια οιστρογόνα δράση, δηλαδή αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Επίσης …

Συνέχεια »

Αβοκάντο

Το αβοκάντο κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις των αφροδισιακών. Προέρχεται από το δέντρο των όρχεων, καθώς έτσι το είχαν ονομάσει και γι αυτό απέκτησε την φήμη αυτή. Λειτουργεί υπέρ του καρδιαγγειακού συστήματος, δηλαδή καθαρίζει τα αγγεία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη σωστή …

Συνέχεια »

Μέλι

Το μέλι από τα αρχαία χρόνια θεωρείται αφροδισιακό. Εξ’ αιτίας της ιδιαίτερα γλυκιάς του γεύσης και της ιδιαίτερης μυρωδιάς του, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και πιστεύεται ότι λειτουργεί σαν θεραπευτικό κατά της στειρότητας και της αντρικής ανικανότητας. Στα …

Συνέχεια »

Καφές

Ο καφές στα αρχαία χρόνια θεωρούνταν αφροδισιακό και διεγερτικό, σήμερα όμως δεν ισχύει και τόσο η αντίληψη αυτή. Η χρήση του εκείνο τον καιρό αποδεικνύει την παραπάνω αντίληψη, αφού οι γυναίκες τον χρησιμοποιούσαν για την ενίσχυση της γονιμότητας τους. Στην …

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτιώσει της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Ορισμένοι από τους καρπούς αυτού είναι …

Συνέχεια »

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο εξ’ αιτίας των ιδιοτήτων που έχει, μπορούμε να περιλάβουμε στην κατηγορία των αφροδισιακών. Έχει τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες, βοηθάει τον οργανισμό στην πέψη, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και λειτουργεί ως θεραπευτικό στον ερεθισμό του νευρικού μας συστήματος …

Συνέχεια »

Μαϊντανός και σέλινο

Ο μαϊντανός και το σέλινο θεωρούνται αφροδισιακά περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει το σέλινο, το οποίο απελευθερώνει μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα που αναστατώνει τις γυναίκες διότι ενεργοποιεί τις …

Συνέχεια »

Σοκολάτα (καφεΐνη, θειοβρωμίνη)

Η σοκολάτα στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλείς αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό έχει περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, περιέχει τα περισσότερα …

Συνέχεια »

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ακόμα ένα από τα τόσο αφροδισιακά. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και κάλιο, βοηθάνε στην αύξηση και την παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος. Η ιδιαίτερη γεύση και υφή της και ασφαλώς το …

Συνέχεια »

Κεράσι

Η χοληστερόλη είναι μια ουσία που φράζει τις αρτηρίες και κατ’ επέκταση συμβάλλει στη μείωση της στυτικής ικανότητας των αντρών. Καλό θα ήταν να μειώσουμε την ποσότητα τέτοιων τροφών, δηλαδή τροφών που βοηθούν στην αύξηση της χοληστερόλης, οι οποίες είναι …

Συνέχεια »

Ζυμαρικά

Στη σημερινή εποχή λόγω του στρες, τα αποθέματα της σεροτονίνης μας εξαντλούνται. Η σεροτονίνη είναι μία ουσία που βοηθάει στην εκσπερμάτωση και στην καλή ποιότητα του σπέρματος. Οι τροφές που πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας, για να αναπαράγουν την …

Συνέχεια »

Κανέλα και προέλευση

Η κανέλα εμφανίστηκε στη Σρι Λάνκα και έπειτα διαδόθηκε στην Ασία και στην Κίνα. Πρόκειται για τη φλούδα των κλαδιών ενός δένδρου, που δίνει όλο αυτό το άρωμα και είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Συνέχεια »

Κανέλα και χρήση

Η κανέλα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχει γίνει απαραίτητη στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική.  Με την κανέλα κάνουμε ποτά, αρωματίζουμε το τσάι αλλά και το κρασί. Επίσης τη χρησιμοποιούμε στη μαγειρική του μαγειρευτού κρέατος με ή χωρίς λαχανικά, μπαίνει στη …

Συνέχεια »