Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 22)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Σταμναγκάθι ή Ραδίκι του βράχου ή Αλιφώνι (Cichοrium Spinosun)

Το σταμναγκάθι είναι ένας ποώδης και αγκαθωτός θάμνος που φύεται κοντά σε ακτές. Τα χαρακτηριστικά του είναι οι αγκάθες, οι βλαστοί και τα γαλάζια άνθη (που ανθίζουν μόνο για λίγες ώρες, νωρίς το πρωί από Μάιο έως και Ιούλιο). Τα …

Συνέχεια »

Βλίτα – Βλήτα

Το βλίτο ή βλίτρον ή βλιταράκι ή γλίντρος είναι μια μικρή μονοετής πόα που δεν ξεπερνάει σε ύψος τα 80 εκ., αλλά κατέχει εντελώς ξεχωριστή θέση στις βραστές καλοκαιρινές σαλάτες της χώρας μας. Φυτρώνει μόνο του ή σπέρνεται ανάμεσα στα …

Συνέχεια »

Φασόλια και εντερική λειτουργία

Τα φασόλια (φρέσκα ή ξερά) είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την εντερική λειτουργία. Κι αυτό γιατί οι αδιάλυτες φυτικές ίνες τους προστατεύουν το παχύ έντερο από τη βλαπτική δράση κάποιων καρκινικών παραγόντων. Παράλληλα οι αδιάλυτες ίνες τους αυξάνουν τον όγκο των …

Συνέχεια »

Λάχανο και βιταμίνες

Το λάχανο αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης c, βιταμίνης a, ασβεστίου και σιδήρου. Επίσης το λάχανο ωμό ή μαγειρεμένο και ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο του θεωρούνται αποτοξινωτικά για τον οργανισμό και γι’ αυτό περιλαμβάνονται πάντοτε στις δίαιτες αποτοξίνωσης. …

Συνέχεια »

Πατάτες και βιταμίνες

Οι πατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης c και β-καροτένιου, που έχουν αμφότερα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ακόμα πιο ψηλή διατροφική αξία έχουν οι γλυκοπατάτες, οι οποίες είναι πιο πλούσιες σε β-καροτένιο και βιταμίνη ε, σε σχέση με τις πατάτες ενώ παράλληλα …

Συνέχεια »

Μπρόκολο και αντικαρκινικές ιδιότητες

Το μπρόκολο έχει τον τίτλο του πλέον αντικαρκινικού τριφίμου, κι αυτό γιατί περιέχει την ισχυρή αντικαρκινική φυτοχημική ουσία σουλφοραφάνη, σε συνδυασμό με βιταμίνη c και το καροτεϊνοειδές, λουτείνη, το οποίο προφυλάσσει τους ηλικινμένους από μια νόσο που οδηγεί στην τύφλωση. …

Συνέχεια »