Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 27)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Σκούρα καστανή ζάχαρη

Η σκούρα καστανή ζάχαρη ή Dark brown sugar, φτιάχνετε προσθέτοντας σιρόπι μελάσας σε λευκή ζάχαρη, το οποίο προσδίδει χρώμα και γεύση. Είναι μαλακή και συμπαγής και η πλέον κατάλληλη για ζύμη gingewrbread καθώς και για brownies. Συνήθως τη λιώνουμε πριν …

Συνέχεια »

Ανοιχτή καστανή ζάχαρη

Η ανοιχτή καστανή ζάχαρη ή Light brown sugar, προκύπτει από έκπλυση με ατμό, επανακρυσταλλοποίηση και φυγοκέντριση της ακατέργαστης ζάχαρης για δεύτερη φορά. Είναι λιγότερο υγρή και περισσότερο λεπτή από την σκούρα καστανή.

Συνέχεια »

Light muscovado

Η ζάχαρη light muscovado, προέρχεται από ζαχαροκάλαμα από τα οποία δεν έχει αφαιρεθεί καθόλου η μελάσα. Είναι μαλακή και υγρή αλλά μπορεί να ξεραθεί αν μείνει για πολύ καιρό εκτεθειμένη έξω. Έχει πολύ γλυκιά γεύση σαν σοκολάτα. Χρησιμοποιείται περισσότερο σε …

Συνέχεια »

Ζάχαρη με γεύσεις

Εκτός από τις ζάχαρες με διάφορα χρώματα, υπάρχουν και ζάχαρες με διάφορες γεύσεις, όπως ζάχαρη με γεύση βανίλια, κανέλα, πορτοκάλι, λεμόνι, άρωμα. Επίσης υπάρχουν και ζάχαρες με διάφορα αρώματα, όπως άρωμα μόκας, σφενταμίου, καρύδας, τριαντάφυλλο και λεβάντας.

Συνέχεια »