Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 3)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Πικρά πορτοκάλια

Τα Νεράντζια ή Bigarade είναι ποικιλία πικρών πορτοκαλιών. Δεν τρώγονται ωμά αλλά χρησιμοποιούνται σε μαρμελάδες. Γίνονται επίσης υπέροχα γλυκά του κουταλιού, όταν είναι ακόμα άγουρα. Προέρχονται από το Βιετνάμ, αλά σήμερα καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες και στην περιοχή της Μεσογείου.

Συνέχεια »

Πορτοκάλια και συντήρηση

Να διαλέγετε σφιχτά πορτοκάλια, βαριά για το μέγεθος τους, για να είναι πιο ζουμερά. Τα πορτοκάλια διατηρούνται αρκετά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες. Ο χυμός και το ξύσμα τους διατηρούνται στην κατάψυξη.

Συνέχεια »

Πορτοκάλι

Ανεξάρτητα από τι δηλώνει το όνομα τους, τα πορτοκάλια δεν έχουν πάντοτε πορτοκαλί χρώμα. Κάποιες φορές είναι κίτρινα ή έχουν κόκκινες κηλίδες. Το μέγεθος τους ποικίλλει. Ένα πορτοκάλι μπορεί να είναι μεγάλο σαν τόπι ή μικρό σαν κεράσι. Η γεύση …

Συνέχεια »

Navel – Navelina ή Ναβαλίνα

Η ποικιλία πορτοκαλιών ναβαλίνα, είναι πορτοκάλια χωρίς κουκούτσι που πήραν το όνομα τους από την προεξοχή που έχουν στο κάτω μέρος τους, όπου περιέχεται ένα μικρό φρούτο σε εμβρυϊκή κατάσταση. Έχουν φλούδα χοντρή και γλυκιά ζουμερή σάρκα. Η φλούδα τους …

Συνέχεια »

Blonde

Η ποικιλία πορτοκαλιών Blonde , είναι χειμωνιάτικα πορτοκάλια με κιτρινωπή φλούδα. Στην ίδια ποικιλία ανήκουν τα πορτοκάλια Jaffa και Shamouti. Μεγάλα φρούτα, χοντρόφλουδα, που καθαρίζονται εύκολα. Η σάρκα τους είναι τραγανή και ζουμερή. Αν είστε τυχεροί, ίσως βρείτε πορτοκάλια Saustianas …

Συνέχεια »

Πορτοκάλια Blood (σαγκουίνια)

Η ποικιλία Blood τα γνωστά μας σαγκουίνια, είναι μικρού μεγέθους με φλούδας που έχει κοκκινωπά στίγματα και σάρκα που χρωματικά κυμαίνεται από χρυσό μέχρι κόκκινο ρουμπινί. Είναι ιδανικά για σορμπέ και πολύχρωμα επιδόρπια.

Συνέχεια »

Πορτοκάλια late ή βαλέντσια

Η ποικιλία πορτοκαλιών late, περιλαμβάνει και τα πορτοκάλια βαλέντσια, τα οποία έχουν λεία λεπτή φλούδα και περιέχουν λίγα ή καθόλου κουκούτσια. Είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία στον κόσμο. Έχουν σάρκα κιτρινωπή και πολύ ζουμερή με έντονη γεύση. Τα βαλέντσια είναι …

Συνέχεια »

Μπον φιλέ

Το μπον φιλέ βγαίνει από το μέρος που βρίσκεται ανάμεσα στο μπούτι και τα πλευρά το ζώου και είναι το πιο ακριβό κομμάτι του. Έχει άπαχο και μαλακό κρέας χωρίς κόκαλο, γι αυτό είναι κατάλληλο για όσους προσέχουν το βάρος …

Συνέχεια »

Μοσχαρίσιες μπριζόλες

Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες βγαίνουν από τη σπάλα και το κόντρα που βρίσκεται μεταξύ της σέλας και του λαιμού. Ψήνονται στα κάρβουνα, στο φούρνο και στο τηγάνι. Δεν είναι τόσο νόστιμες όσο οι χοιρινές, αλλά είναι πιο υγιεινές, γιατί έχουν λιγότερο …

Συνέχεια »

Χοιρινό

Το καλό χοιρινό είναι ηλίκας 10 έως 15 μηνών και έχει χρώμα ροζ. Το κρέας του ψήνεται γρήγορα και είναι πολύ τρυφερό, γιατί έχει περισσότερο λίπος από το μοσχαρίσιο. Όλα τα μέρη του είναι κατάλληλα για μαγείρεμα και μάλιστα με …

Συνέχεια »

Ψαρονέφρι

Το ψαρονέφρι είναι το αντίστοιχο φιλέτο το μοσχαριού. Βγαίνει από το καρέ. Είναι το καλύτερο και πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου. Το επιφανειακό λίπος που περιέχει αφαιρείται εύκολα και έτσι θεωρείται άπαχο κρέας. Το ψαρονέφρι μαγειρεύεται ολόκληρο ή κόβεται σε …

Συνέχεια »

Χοιρινές μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες, κόβονται από τρία διαφορετικά κομμάτια του χοιρινού και είναι πιο νόστιμες από τις μοσχαρίσιες, γιατί έχουν περισσότερο λίπος. Οι καλύτερες είναι οι μπριζόλες κόντρα φιλέτο, που από τη ονομασία τους φαίνεται ότι περιλαμβάνουν και το φιλέτο. Βγαίνουν …

Συνέχεια »