Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 32)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Ψωμί σικάλεως

Θεωρείται ότι μαζί με το ολικής αλέσεως κάνει καλό στους διαβητικούς, γιατί έχει λιγότερο άμυλο. Η αλήθεια είναι ότι έχει λίγο περισσότερη πρωτεΐνη από το σταρένιο. Συνήθως γίνεται από αλεύρι σικάλεως και από σταρένιο. Άλλωστε το ψωμί από σκέτη σίκαλη …

Συνέχεια »

Ψωμί και περιεκτικότητα

Κατά την παρασκευή του ψωμιού είναι πιθανόν να έχει χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα ζάχαρης στη μαγιά, για να φουσκώσει πιο εύκολα. Ακόμη, περιέχει αλάτι, αλεύρι (ανάλογα με τι είδος του ψωμιού), νερό και μαγιά.

Συνέχεια »

Βιολογικό ψωμί

Ανάμεσα στα άλλα βιολογικά προϊόντα, στα καταστήματα θα βρείτε και βιολογικό ψωμί. Είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και συντηρητικά. Οι αρτοποιοί το συντηρούν με φυσικό τρόπο, μέχρι να το καταναλώσουμε. Συνήθως χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του, σκληρό σιτάρι ολικής αλέσεως. …

Συνέχεια »

Ψωμί λευκό και μαύρο

Και το δύο είδη ψωμιού (λευκό και μαύρο), έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όταν φυσικά δεν προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι κατά την παρασκευή τους. Η διαφορά τους έγκειται στο γλυκαιμικό δείκτη. Το ψωμί ολικής …

Συνέχεια »

Άσπρο ψωμί

Το άσπρο ψωμί αποτελεί καλή πηγή υδατανθράκων, που μας προσφέρουν ενέργεια, ενώ δεν έχει πολλά λιπαρά ε σχέση με άλλα τρόφιμα. Ακόμη, σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά υπερτερεί σε σχέση με κάποια άλλα είδη ψωμιού (όπως περισσότερο ασβέστιο από το μαύρο …

Συνέχεια »

Μήλο και σάκχαρο

Το μήλο και ανήκει στις τροφές που αυξάνουν λιγότερο το σάκχαρο μετά το γεύμα, μαζί με τα ξερά φασόλια είναι μια από τις ιδανικότερες τροφές ρύθμισης του σακχάρου.

Συνέχεια »

Μήλο και περιεκτικότητα

Παρά την περιεκτικότητα του μήλου σε ζάχαρη, δεν προκαλεί γρήγορη άνοδο του σακχάρου, αλλά βοηθά στην έκκριση ινσουλίνης, μειώνοντας σταθερά την χοληστερίνη και την πίεση.

Συνέχεια »

Μήλο και άρωμα

Διάφοροι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα των μήλων, έχει μια ηρεμιστική επίδραση σε πολλούς ανθρώπους, καθώς έχει την τάση να μειώνει την πίεση.

Συνέχεια »

Μήλο και χυμός

Ο χυμός μήλου προκαλεί ταχύτερη έκκριση της ινσουλίνης και μείωση του σακχάρου, κάνοντας σας να πεινάτε πιο γρήγορα. Γιʼ αυτό και στις δίαιτες συνιστάται το μήλο και όχι ο χυμός, γιατί τα μήλα διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος …

Συνέχεια »

Μήλο και κρυολόγημα

Διάφοροι ερευνητές διαπιστώνουν συνεχώς ότι όσοι τρώνε πολλά μήλα υποφέρουν από λιγότερα από λιγότερα κρυολογήματα και ασθένειες της άνω αναπνευστικής περιοχής.

Συνέχεια »

Μήλα και καρκίνος

Τα φρέσκα μήλα βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου γιατί περιέχουν καφεϊκό ή χλωρογονικό οξύ, που εμποδίζει τον σχηματισμό καρκίνου στα ζώα των εργαστηρίων στα οποία έχουν χορηγηθεί ισχυρά καρκινογόνα.

Συνέχεια »