Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 33)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Μήλο και πηκτίνη

Όταν τρώτε μήλο να τρώτε και την φλούδα, γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια σε ίνες πηκτίνης. Ο χυμός του μήλου περιέχει ελάχιστη πηκτίνη και δε μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση, αλλά ούτε σταθεροποίει το σάκχαρο. Επίσης περιέχει πολύ λιγότερα αντικαρκινικά …

Συνέχεια »

Μήλο και ασθένειες

Στην αμερικανική παραδοσιακή ιατρική, το μήλο θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων, γιατί πιστεύεται ότι το μήλο είναι θεραπευτικά αποτελεσματικό για όλες τις περιπτώσεις οξέωσης, ουρικής αρθρίτιδας, ρευματισμών και ίκτερου, για όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με το συκώτι και …

Συνέχεια »

Μήλο και σάκχαρο

Το μήλο και ανήκει στις τροφές που αυξάνουν λιγότερο το σάκχαρο μετά το γεύμα, μαζί με τα ξερά φασόλια είναι μια από τις ιδανικότερες τροφές ρύθμισης του σακχάρου.

Συνέχεια »

Γιαούρτι και θερμίδες

Το πλήρως αποβουτυρωμένο γιαούρτι περιέχει μόλις 38 θερμίδες περίπου που δείχνει πόσο υπερτερεί έναντι των 80 θερμίδων, που περιέχει ένα αυγό, των 100 θερμίδων μιας πατάτας βραστής, των 230 μιας μερίδας κοτόπουλου ψητού, των 126 από τα 100γρ τόνου σε …

Συνέχεια »