Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 39)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Πατάτα και υδατάνθρακες

Η πατάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυσύνθετων υδατανθράκων, και ίσως αυτό να την καθιστά ωφέλιμη στους διαβητικούς. Οι υδατάνθρακες της πατάτας διασπώνται πάρα πολύ αργά σε απλές ζαχαρούχες ουσίες, που εισέρχονται στο αίμα.

Συνέχεια »

Πατάτα και δίαιτα

Η πατάτα αποτελεί ένα από τα πλέον “χορταστικά” είδη διατροφής που “χωνεύονται” πολύ αργά, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για συχνότερη κατανάλωση φαγητών. Η ιδιότητά της αυτή την καθιστά ως το ιδεώδες είδος διατροφής για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος ( …

Συνέχεια »

Φλοίδα πατάτας

Καταναλώνετέ την πατάτα με την φλοίδα, όσο γίνεται , αφού προηγουμένως την έχετε πλύνει, σχολαστικά τρίβοντάς την με μια μαλακή βούρτσα. Συνοδεύετε πάντα τα ψητά κρέατα (όπως μπιφτέκια ή μπριτζόλες) ή καπνιστά με πατάτα κατά προτίμηση ψητή, με την φλοίδα. …

Συνέχεια »

Βράσιμο πατάτας

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να βράσετε την πατάτα και να απορρίψετε το νερό που έβρασε. Η βιταμίνη C και μερικές ακόμα βιταμίνες Β “ξεπλένονται” στο νερό. Υπολογίζεται ότι μια βρασμένη πατάτα, χάνει την μισή ποσότητα της …

Συνέχεια »

Πατάτες και καθάρισμα

Αν έχετε στη συνήθεια να “καθαρίζετε” πατάτες ώρες πριν τις μαγειρέψετε, και να τις κρατάτε σε νερό, για να μη μαυρίσουν οι πατάτες σας, θα έχουν βέβαια την όψη της φρέσκιας, αλλά το νερό, τους αφαίρεσε ήδη ένα μέρος των …

Συνέχεια »

Φλοίδα πατάτας

Η φλοίδα της πατάτας περιέχει το συστατικό χλωρογενικό οξύ που σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων του Πανεπιστημίου ΜΑΙΝΕ στο ONORO, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο φαίνεται ότι βοηθά τις ινώδεις ουσίες της πατάτας να απορροφούν καρκινογόνα …

Συνέχεια »

Πατάτα και Κάλιο

Αν και η πατάτα δεν θεωρείται ως η πλέον πλούσια πηγή καλίου, στην πραγματικότητα μια πατάτα 7 ιντσών περιέχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα απ’ ότι μια μέσου μεγέθους μπανάνα.

Συνέχεια »

Πατάτα ψητή και Κάλιο

Μια ψητή πατάτα μαζί με τη φλοίδα της περιέχει περίπου 1137 μιλλιγραμμάρια καλίου, κάπου το 1/3 της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Συνέχεια »

Πατάτα και πίεση

Σε μία έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Pacific Western, το 81% των ασθενών με υψηλή πίεση, με συχνά γεύματα πατάτας απέδειξε ότι η πίεσή τους ρυθμίζονταν στα φυσιολογικά όρια, με μόνον την μισή δόση φαρμάκων που έπαιρναν

Συνέχεια »

Σοκολάτα και εξάρτηση

Πολλοί διαιτολόγοι και νευρολόγοι, προειδοποιούν ότι η σοκολάτα, είναι εθιστική. Κάτι που σημαίνει ότι, αγκιστρώνει τον καταναλωτή πολύ πιο δραστικά απ’ ότι ο καφές και ίσως το ίδιο όπως η κοκαΐνη και ηρωίνη, ενώ ταυτόχρονα είναι διεγερτική όπως και η …

Συνέχεια »

Μπάμιες και βιταμίνη C

Μισή κούπα μπάμιες περιέχουν 15-20 περίπου μιλλιγραμμάρια βιταμίνης C, κάπου το 25-30% από την απαιτούμενη καθημερινή δόση, που όπως είναι γνωστό η βιταμίνη αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού, με αντικαρκινικές ιδιότητες, στην πρόληψη καρδιακών νοσημάτων, υπέρτασης και …

Συνέχεια »

Μπάμιες και καρκίνος

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου EMORY της ATALANTA, έδειξε ότι στις μπάμιες βρίσκεται ένα ισχυρότατο συστατικό που φαίνεται να έχει όχι μόνον αντικαρκινικές ιδιότητες αλλά και να παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων.

Συνέχεια »

Μπάμιες και αντισύλληψη

Ένα συστατικό της μπάμιας που είναι γνωστό επί χιλιάδες χρόνια στην Κίνα , είναι η ουσία γοσιπόλη που φαίνεται ότι επηρεάζει το σπέρμα των ανδρών και που μπορεί να δράσει ως αντισυλληπτική.

Συνέχεια »

Μπάμια και μαγείρεμα

Οι ειδικοί, μας συμβουλεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας είναι ο ατμός, κάτι που αφήνει ανέπαφες ως πολύτιμες ουσίες της. Επιπλέον, οι φρέσκιες μπάμιες, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες των συστατικών αυτών απ’ ότι οι κονσερβοποιημένες, ενώ και οι κατεψυγμένες …

Συνέχεια »

Σκούρα σοκολάτα

Η σκούρα σοκολάτα περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες κακάου, που πρόκειται για ένα συστατικό της φύσης, πλούσιο σε περιεκτικότητα φλαβονοειδών, που έχουν την ιδιότητα να λεπταίνουν την πυκνότητα του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, την υπέρταση και τον σχηματισμό αιματωμάτων …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr