Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 42)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα πρώτα είδη διατροφής που περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό συστατικών που ισχυροποιούν το σύστημα άμυνας του οργανισμού, έτσι ώστε να καταστρέφει τους «εισβολείς» ιούς πριν σας κάνουν να νοιώθετε άρρωστοι.

Συνέχεια »

Φρέσκα μυρωδικά (i)

Σύμφωνα με τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών μεγαλύτερες ποσότητες μυρωδικών κατά προτίμηση φρέσκων, πρέπει να χρησιμοποιούνται στα φαγητά, προσδίδοντας τους άριστη γεύση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μειωθεί αισθητά και η ποσότητα αλατιού του οποίου ο ρόλος αναπληρώνεται από τα μυρωδικά.

Συνέχεια »

Αποβουτυρωμένο γάλα

Το είδος των λιπαρών ουσιών που περιέχει το γάλα, είναι οι λεγόμενες κορεσμένες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προξενούν εμφράγματα των αρτηριών στον οργανισμό. Το αποβουτυρωμένο γάλα , είναι ίσως η ιδεώδης μορφή του, χωρίς λιπαρές ουσίες αλλά με όλες …

Συνέχεια »

Γάλα και ασβέστιο

Το γάλα είναι κυρίως γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο. Μια κούπα γάλακτος (αποβουτυρωμένου), περιέχει 300 μιλλιγραμμάρια ασβεστίου, κάπου το 1/3 της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για υγειή οστά. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου καθιστά το γάλα ως ένα είδος …

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί και θρεπτικές ουσίες

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες αλλά περιέχουν και αρκετές λιπαρές. Για παράδειγμα, το 1/3 της κούπας, περιέχει από 240-300 θερμίδες και, 20-25 γραμμάρια λιπαρές ουσίες. Οι λιπαρές ουσίες στους ξηρούς καρπούς, είναι ακόρεστες που σημαίνει ότι πρόκειται …

Συνέχεια »

Φιστίκια

Τα φιστίκια περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα πρωτεϊνών (1/3 της κούπας περιέχει γύρω στα 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, περίπου το 1/5 από την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός).

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί και ίνες

Οι ξηροί καρποί γενικά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ινών. Επιπλέον περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και χαλκού, που φαίνεται ότι ρυθμίζουν τη χοληστερόλη, την πίεση του αίματος, καθώς και τους χτύπους της καρδιάς.

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr