Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 43)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Φιστίκια

Τα φιστίκια περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα πρωτεϊνών (1/3 της κούπας περιέχει γύρω στα 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, περίπου το 1/5 από την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός).

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί και ίνες

Οι ξηροί καρποί γενικά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ινών. Επιπλέον περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και χαλκού, που φαίνεται ότι ρυθμίζουν τη χοληστερόλη, την πίεση του αίματος, καθώς και τους χτύπους της καρδιάς.

Συνέχεια »

Κίτρα (i)

Τα κίτρα , περιέχουν έναν αριθμό αντιοξιδωτικών, όχι μόνον βιταμίνη C αλλά πολύτιμες φυσικές συνθέσεις όπως την λυκοτίνη, λιμονοειδή και ναριγκίνη. Όλα μαζί τα συστατικά αυτά μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κρυολογημάτων, και να βοηθήσουν στη μείωση κινδύνων καρδιακών παθήσεων …

Συνέχεια »

Πεπόνι

Το πεπόνι, κατά την άποψη πολλών επιστημόνων σε θέματα διατροφής, είναι κατάφορτο με έναν αριθμό συστατικών που είναι γνωστά ότι μειώνουν την πίεση του αίματος, την χοληστερόλη και που προστατεύουν από έναν αριθμό καρκίνων.

Συνέχεια »

Πεπόνι ώριμο

Όσο πιο ώριμο είναι το πεπόνι τόσο και μεγαλύτερες ποσότητες βήτα-καροτίνης περιέχει. Χαρακτηριστικό δείγμα ωριμότητάς του βέβαια, είναι το άρωμά του. Διαλέγετε πεπόνια που είναι βαριά και αρωματικά αν πρόκειται να τα καταναλώσετε αμέσως. Διαφορετικά αφήστε το μερικές ημέρες σε …

Συνέχεια »

Πεπόνι και βιταμίνη C

Η βιταμίνη C στο πεπόνι, καταστρέφεται γρήγορα εάν εκτεθεί στον αέρα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται αμέσως μετά αφού θα κοπεί. Αυτό ισχύει περισσότερο όταν το πεπόνι κόβεται σε μικρά κομμάτια, όπου και εκτίθεται στον αέρα πολύ …

Συνέχεια »

Φλοιός μήλου και θεραπευτικές ιδιότητες

Αν και ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην ψίχα του μήλου, ο φλοιός του περιλαμβάνει θεραπευτικές ιδιότητες, αφού περιέχει σημαντικές ποσότητες (4 μιλλιγραμμάρια) της χημικής σύνθεσης Κερσετίνης. Πρόκειται, όπως έχομε ξανά αναφέρει, για μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία …

Συνέχεια »

Χυμός δαμάσκηνων

Αν και ο χυμός δαμάσκηνων (prune juice) περιέχει ελάχιστες ινώδεις ουσίες από το ίδιο φρούτο είναι όμως πλούσιος σε βιταμίνες. Ένα ποτήρι χυμού, για παράδειγμα, 6 οντζών περιέχει 8 μιλλιγραμμάρια βιταμίνης C ενώ 5 δαμάσκηνα περιέχουν μόνο ένα.

Συνέχεια »

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες που είναι γνωστοί και ως άμυλο είναι πηγή ενέργειας πολύτιμη για τους αθλητές, εργαζόμενους και παιδιά σε ανάπτυξη. Τα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα περιέχουν τουλάχιστον 15% του βάρους τους σε υδατάνθρακες. Μεγάλες όμως ποσότητες υδατανθράκων περιέχονται …

Συνέχεια »

Σαλάτες

Οι ειδικοί επιστήμονες σε θέματα διατροφής συνιστούν τις σαλάτες με όσα περισσότερα ωμά λαχανικά είναι δυνατόν, αφού έτσι, και διαφορετική γεύση αλλά και πλουσιότερα ωφέλιμα αγαθά εξασφαλίζονται. Χρησιμοποιήστε στις σαλάτες και ωμά λάχανα όπως μελιτζάνες, πατάτες, κολοκυθάκια, καρότα και τόσα …

Συνέχεια »

Δαμάσκηνα ολόκληρα

Οι ειδικοί συνιστούν τα ολόκληρα δαμάσκηνα φρέσκα, ξηρά ή κονσερβοποιημένα για την δυσκοιλιότητα. Ο χυμός φαίνεται πως είναι λιγότερο αποτελεσματικός, λόγω του ότι περιέχει μικρότερες ποσότητες ινωδών ουσιών.

Συνέχεια »

Δαμάσκηνα αντί λίπους

Πολτοποιήστε (λιώστε) 25 ξηρά δαμάσκηνα (δίχως κουκούτσι) στο blender, προσθέτοντας 6 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα αυτό για να αντικαταστήσετε όλων των ειδών τα λίπη ή λάδια στα γλυκίσματα σας. Αρχίστε αντικαθιστώντας κάθε κουταλιά της σούπας λίπους που …

Συνέχεια »