Μπορούμε να πούμε ότι καταναλώνουμε έμμεσα αλάτι κι από τα τρόφιμα που περιέχουν μόνο το νάτριο ως φυσικό συστατικό . Τέτοιες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι τα ζωικά τρόφιμα . Εχει υπολογιστεί ότι το αλάτι που προσθέτουμε στο …
Συνέχεια »ΨΑΡΙΑ
Τα ψάρια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα , που θεωρούνται ευεργετικά για την καρδιακή λειτουργία .
Συνέχεια »Βασιλόπιτα και λίπος
Η βασιλόπιτα που έχει το λιγότερο λίπος είναι η πολίτικη που γίνεται με προζύμι .
Συνέχεια »ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Η σοκολάτα βοηθάει στην παραγωγή μίας ορμόνης , της σεροτίνης , που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα .
Συνέχεια »ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ
Ο περιορισμός του αλατιού στην καθημερινή διατροφή επιφέρει σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης σε μεγάλο αριθμό υπερτασικών ατόμων . Επίσης , η μείωση της κατανάλωσης αλατιού από ανθρώπους που βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασικών φαρμάκων .
Συνέχεια »ΧΑΒΙΑΡΙ
Το χαβιάρι είναι μία ακριβή απόλαυση , που μπορεί να μας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά . Αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών , βιταμίνων Α, D , Β12 , ασβεστίου , φωσφόρου και σιδήρου . Προσέξτε όμως να μην το …
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σημαντική περιεκτικότητα σε αλάτι έχουν τα παστά τρόφιμα κάθε είδους , τα περισσότερα είδη τυριών , τα αλλαντικά , τα σνακ και οι έτοιμες σάλτσες .
Συνέχεια »ΑΣΤΑΚΟΣ
Ο αστακός είναι μία πολύ καλή πηγή καλίου , σεληνίου ( που έχει αντιοξειδωτική δράση ) , βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου . Ενα φλυτζάνι βρασμένου αστακού καλύπτει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε αυτά τα στοιχεία . Ο ψευδάργυρος …
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Τα περισσότερα τυποποιημένα αλλά και συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν αλάτι στα συστατικά τους , το οποίο, εκτός από τη βελτίωση της γεύσης του προϊόντος , λειτουργεί και ως συντηρητικό .
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Το αλάτι δεν έχει θερμιδική αξία , άρα δεν παχαίνει . Εχει όμως την ιδιότητα να συγκρατεί νερό . Είναι , λοιπόν , πιθανό να παρουσιαστεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και συνακόλουθη αύξηση του βάρους σας , αν έχετε την …
Συνέχεια »ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΛΑΤΙΟΥ
Τα άτομα που ιδρώνουν πολύ ( αθλητές , όσοι κάνουν χειρωνακτική εργασία , αλλά και όσοι έχουν την τάση για υπεριδρωσία , χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ) χρειάζονται περισσότερο αλάτι , για να αναπληρώσουν το νάτριο που χάνουν …
Συνέχεια »Γλυκό για την δυσκοιλιότητα
Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας , φτιάξτε το παρακάτω γλυκό . Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια 150γρ. αποξηραμένα βερίκοκα και 150γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα , χωρίς κουκούτσι . Βάλτε τα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά σε μισό λίτρο νερό …
Συνέχεια »2.ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Προσλαμβάνουν την απόφραξη των αρτηριών , όταν τρεφόμαστε με λιπαρές τροφές , και περιέχουν ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων .
Συνέχεια »1.ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Μαζί με τα παρεμφερή λαχανικά – πράσα , σκόρδα – συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής .
Συνέχεια »ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑ
Τα μήλα μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου , στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια . Αλλά προφυλάσσουν κι από την οστεοπόρωση , μια και περιέχουν βόριο , που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου …
Συνέχεια »ΚΑΡΟΤΑ ΩΜΑ
Τα καρότα λόγω του ότι είναι σκληρά και ινώδη όταν τρώγονται ωμά , θεωρούνται πολύ καλά για τον καθαρισμό δοντιών και ούλων .
Συνέχεια »