Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 55)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

1.ΦΑΣΟΛΙΑ

Τα φασόλια αποτελούν πηγή υδατανθράκων , πρωτεϊνών και ινών . Οι ίνες ελέγχουν τη χοληστερόλη στο αίμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκκολπωμάτων του εντέρου .

Συνέχεια »

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑ

Τα μήλα μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου , στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια . Αλλά προφυλάσσουν κι από την οστεοπόρωση , μια και περιέχουν βόριο , που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου …

Συνέχεια »

Κρέας στην κατάψυξη

Η διάρκεια παραμονής του κρέατος στην κατάψυξη μεγαλώνει όσο πιο άπαχο είναι .Καλό είναι να καταψύχετε μικρά κομμάτια κρέατος , λιγότερο από δύο κιλά . Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστή σακούλα χωρίς υγρασία .

Συνέχεια »

ΨΑΡΙΑ

Τρώτε ψάρια 2 – 3 φορές την εβδομάδα …Τα ω – 3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια , ιδιάιτερα στ απαχιά ( σαρδέλες , σκουμπρί , ρέγκα , σολομός ) , συμβάλλουν στην αύξηση της “καλής ” χοληστερίνης .

Συνέχεια »

ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Μην αποφεύγετε το ψάρι με το αυγό . Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι ύποπτος για τροφική δηλητηρίαση , όπως λέγεται . Άλλωστε , συχνά τρώμε ψάρι με μαγιονέζα , που έχει σαν βάση το αυγό . Απλώς είναι ένας συνδυασμός …

Συνέχεια »

Μπριάμ για πρήξιμο

Οταν το σώμα σας πρήζεται λόγω της κατακράτησης υγρών , μαγειρέψτε φαγητά πλούσια σε κάλιο , που προκαλεί διούρηση , και φτωχά σε αλάτι , που επιτείνει την κατακράτηση υγρών , π.χ. ριζότο με αρακά και ντομάτα ή μπριάμ με …

Συνέχεια »

ΑΛΑΤΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ

Εκτιμάται ότι το 75% του νατρίου που προσλαβάνουμε με τη διατροφή μας προέρχεται από τα τρόφιμα που το περιέχουν ως πρόσθετο ( σάλτσες , σος, κονσέρβες , αρτοσκευάσματα , μαργαρίνες , δημητριακά πρωινού!!!!). Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσετε την κατανάλωση …

Συνέχεια »

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!

Αν είστε ” γλυκοαίματοι ” , πιθανώς να αποφύγετε τα κουνούπια περιορίζοντας τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας !!!! Έχει παρατηρηθεί ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες ( φρούτα , λαχανικά , γλυκά ) και λιγότερο από …

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ

Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …

Συνέχεια »