Τα φασόλια αποτελούν πηγή υδατανθράκων , πρωτεϊνών και ινών . Οι ίνες ελέγχουν τη χοληστερόλη στο αίμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκκολπωμάτων του εντέρου .
Συνέχεια »3.ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τα κρεμμύδια έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του στομάχου .
Συνέχεια »2.ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Προσλαμβάνουν την απόφραξη των αρτηριών , όταν τρεφόμαστε με λιπαρές τροφές , και περιέχουν ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων .
Συνέχεια »1.ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Μαζί με τα παρεμφερή λαχανικά – πράσα , σκόρδα – συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής .
Συνέχεια »ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑ
Τα μήλα μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου , στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια . Αλλά προφυλάσσουν κι από την οστεοπόρωση , μια και περιέχουν βόριο , που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου …
Συνέχεια »ΚΑΡΟΤΑ ΩΜΑ
Τα καρότα λόγω του ότι είναι σκληρά και ινώδη όταν τρώγονται ωμά , θεωρούνται πολύ καλά για τον καθαρισμό δοντιών και ούλων .
Συνέχεια »ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ
Τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια και κυρίως προστατεύουν τη νυχτερινή όραση .
Συνέχεια »Κρέας στην κατάψυξη
Η διάρκεια παραμονής του κρέατος στην κατάψυξη μεγαλώνει όσο πιο άπαχο είναι .Καλό είναι να καταψύχετε μικρά κομμάτια κρέατος , λιγότερο από δύο κιλά . Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστή σακούλα χωρίς υγρασία .
Συνέχεια »ΨΑΡΙΑ
Τρώτε ψάρια 2 – 3 φορές την εβδομάδα …Τα ω – 3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια , ιδιάιτερα στ απαχιά ( σαρδέλες , σκουμπρί , ρέγκα , σολομός ) , συμβάλλουν στην αύξηση της “καλής ” χοληστερίνης .
Συνέχεια »ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ
Μην αποφεύγετε το ψάρι με το αυγό . Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι ύποπτος για τροφική δηλητηρίαση , όπως λέγεται . Άλλωστε , συχνά τρώμε ψάρι με μαγιονέζα , που έχει σαν βάση το αυγό . Απλώς είναι ένας συνδυασμός …
Συνέχεια »Μπριάμ για πρήξιμο
Οταν το σώμα σας πρήζεται λόγω της κατακράτησης υγρών , μαγειρέψτε φαγητά πλούσια σε κάλιο , που προκαλεί διούρηση , και φτωχά σε αλάτι , που επιτείνει την κατακράτηση υγρών , π.χ. ριζότο με αρακά και ντομάτα ή μπριάμ με …
Συνέχεια »ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟΥΣ
Αν ξυπνάτε αργά και κοιμάστε αργά , χρειάζεστε ένα ελαφρύ γεύμα και ένα πιο πλούσιο βραδινό .
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ
Εκτιμάται ότι το 75% του νατρίου που προσλαβάνουμε με τη διατροφή μας προέρχεται από τα τρόφιμα που το περιέχουν ως πρόσθετο ( σάλτσες , σος, κονσέρβες , αρτοσκευάσματα , μαργαρίνες , δημητριακά πρωινού!!!!). Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσετε την κατανάλωση …
Συνέχεια »ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥΣ
Αν ξυπνάτε νωρίς το πρωί χρειάζεστε ένα πλούσιο πρωινό και ένα γερό μεσημεριανό .
Συνέχεια »ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!
Αν είστε ” γλυκοαίματοι ” , πιθανώς να αποφύγετε τα κουνούπια περιορίζοντας τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας !!!! Έχει παρατηρηθεί ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες ( φρούτα , λαχανικά , γλυκά ) και λιγότερο από …
Συνέχεια »ΕΛΙΕΣ
Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο