Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 56)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

ΑΛΑΤΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ

Εκτιμάται ότι το 75% του νατρίου που προσλαβάνουμε με τη διατροφή μας προέρχεται από τα τρόφιμα που το περιέχουν ως πρόσθετο ( σάλτσες , σος, κονσέρβες , αρτοσκευάσματα , μαργαρίνες , δημητριακά πρωινού!!!!). Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσετε την κατανάλωση …

Συνέχεια »

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!

Αν είστε ” γλυκοαίματοι ” , πιθανώς να αποφύγετε τα κουνούπια περιορίζοντας τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας !!!! Έχει παρατηρηθεί ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες ( φρούτα , λαχανικά , γλυκά ) και λιγότερο από …

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ

Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …

Συνέχεια »

Σουσάμι

Μια καλή δικαιολογία για να τρώμε παστέλι και ταχίνι είναι ότι το σουσάμι είναι πλούσιο σε ασβέστιο , σίδηρο και φώσφορο , ενώ περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου .

Συνέχεια »

ΧΥΜΟΙ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …

Συνέχεια »

Τηγανητή πατάτα

Αν η πατάτα τηγανιστεί σε ελαιόλαδο , τότε αυτό απορροφάται από τις εξωτερικές στιβάδες του αμύλου της πατάτας , ενώ τα σπορέλαια εισχωρούν μέχρι την καρδιά του τροφίμου , αυξάνοντας τη θερμική του αξία .

Συνέχεια »

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιχνοστοιχείων , φώσφορο, μαγνήσιο , σίδηρο κ.ά .Επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες και φαινόλες , οι οποίες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην καλή κυκλοφορία του αίματος , εμποδίζοντας τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες . Αρκεί να …

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τα μπαχαρικά , και κυρίως το πιπέρι , διεγείρουν το στομάχι μας σε έκκριση υγρών , και έτσι διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφίμων και την απορρόφηση των διατροφικών συστατικών τους από το σώμα μας .

Συνέχεια »

ΓΑΛΑ

Το γάλα “προσφέρει ” γερά κόκαλα και …γερά νεύρα . Λειτουργεί εξισορροπητικά και στο συναισθηματικό μας κόσμο . Στις γυναίκες “επενεργεί ” κυρίως στις συναισθηματικές κρίσεις που συνδέονται με τις ορμονικές διακυμάνσεις .

Συνέχεια »

ΣΝΑΚ

Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο σνακ είναι το φρούτο . Καταναλώνετε λοιπόν καθημερινά ένα με δύο φρούτα ενδιάμεσα από τα γεύματα .

Συνέχεια »

ΦΡΑΟΥΛΑ

Η φράουλα είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε προβιταμίνη Α , βιταμίνη C και φολικό οξύ . Τα σποράκια που έχει στην επιφάνειά της αυξάνουν τις άπεπτες φυτικές της ίνες και η θερμική της αξία είναι χαμηλή ( 1 φλυτζάνι …

Συνέχεια »

ΠΕΙΝΑ

Μην περιμένετε να πεθάνετε της πείνας για να φάτε . Το πιθανότερο είναι να καταβροχθίσετε ότι μπορεί να βρεθεί μπροστά σας .

Συνέχεια »