Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 57)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιχνοστοιχείων , φώσφορο, μαγνήσιο , σίδηρο κ.ά .Επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες και φαινόλες , οι οποίες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην καλή κυκλοφορία του αίματος , εμποδίζοντας τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες . Αρκεί να …

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τα μπαχαρικά , και κυρίως το πιπέρι , διεγείρουν το στομάχι μας σε έκκριση υγρών , και έτσι διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφίμων και την απορρόφηση των διατροφικών συστατικών τους από το σώμα μας .

Συνέχεια »

ΓΑΛΑ

Το γάλα “προσφέρει ” γερά κόκαλα και …γερά νεύρα . Λειτουργεί εξισορροπητικά και στο συναισθηματικό μας κόσμο . Στις γυναίκες “επενεργεί ” κυρίως στις συναισθηματικές κρίσεις που συνδέονται με τις ορμονικές διακυμάνσεις .

Συνέχεια »

ΣΝΑΚ

Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο σνακ είναι το φρούτο . Καταναλώνετε λοιπόν καθημερινά ένα με δύο φρούτα ενδιάμεσα από τα γεύματα .

Συνέχεια »

Κοτόσουπα και κρυολόγημα

Αν αρρωστήσετε φάτε μία κοτόσουπα με λαχανικά . Εχει διαπιστωθεί ότι ο φυσικός ζωμός του κοτόπουλου έχει αντιφλεγμονώδη δράση . Μειώνει τη διάρκεια των κρυολογημάτων , την ένταση του βήχα και την καταρροή.

Συνέχεια »

Τηγανητά

Τα τηγανητά σας επιβαρύνουν με περιττά λίπη και θερμίδες . Συνιστάται να μην τρώτε τηγανητά περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα . Αλλωστε η ποικιλία είναι απαραίτητη.

Συνέχεια »

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Προτιμήστε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα . Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες , κυρίως γιατί περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Το ελαιόλαδο στη φριτέζα αντέχει μέχρι και το δέκατο τηγάνισμα!!!!

Συνέχεια »

Προϊόντα light

Προσοχή στην κατανάλωση των light προϊόντων . Οι ειδικοί συσχετίζουν την αυξημένη κατανάλωση των light προϊόντων με τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και συνιστούν να καταναλώνουμε το ” αυθεντικό ” σε μικρότερη ποσότητα .

Συνέχεια »

ΦΑΤΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ( που είναι αντιγηραντικές , προλαμβάνουν τον καρκίνο και έχουν θρομβολυτικές ιδιότητες ) σε σύγκριση με τα λευκά σταφύλια .

Συνέχεια »

ΠΛΗΡΕΣ ΓΑΛΑ

Το πλήρες γάλα – 4% λιπαρά – έχει μεν όλο του το λίπος , αλλά διατηρεί και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες ( A, D, E, K ). Αν πρέπει να περιορίσετε τα λιπαρά τότε φάτε αποβουτυρωμένο γάλα.

Συνέχεια »