Μη σερβίρεστε για δεύτερη φορά . Βάλτε στο πιάτο σας την ποσότητα φαγητού που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να φουσκώσετε . Μασάτε αργά και σταθερά το φαγητό σας .
Συνέχεια »Γλυκό κουταλιού
Αν το γλυκό του κουταλιού σας φαίνεται λίγο , ανακατέψτε το με ένα κεσεδάκι γιαούρτι . Θα σας προκύψει εξαιρετικά θρεπτικό από διατροφική άποψη και χορταστικό .
Συνέχεια »ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
Ο χυμός πορτοκαλιού εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνη C , που βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου , και κάλιο . Προσοχή όμως στους συσκευασμένους χυμούς , διότι μερικοί περιέχουν πολλή ζάχαρη , που μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα , και συντηρητικά …
Συνέχεια »Σαλάτα
Είναι απαραίτητο να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα ημερησίως , κατά προτίμηση στο κυρίως γεύμα . Οσο πιο λιπαρό είναι το γεύμα , τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σαλάτας πρέπει να καταναλώσετε . Η σαλάτα καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού …
Συνέχεια »Γλυκά
Είναι προτιμότερο να φάτε δύο γλυκά την εβδομάδα ( π.χ. 2 πάστες ή ακόμα καλύτερα γλυκό του κουταλιού ) , παρά ένα σοκολατάκι την ημέρα , γιατί έτσι δημιουργείται συνήθεια σε καθημερινή βάση .
Συνέχεια »Απορρόφηση ασβεστίου
Για να απορροφάτε πιο εύκολα το ασβέστιο των τροφίμων , να παίρνετε το ασβέστιο σε μικρές δόσεις ( το σώμα δεν το απορροφά εύκολα σε μεγάλες ποσότητες ).
Συνέχεια »Προϊόντα light
Προσοχή στην κατανάλωση των light προϊόντων . Οι ειδικοί συσχετίζουν την αυξημένη κατανάλωση των light προϊόντων με τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και συνιστούν να καταναλώνουμε το ” αυθεντικό ” σε μικρότερη ποσότητα .
Συνέχεια »ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Προτιμήστε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα . Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες , κυρίως γιατί περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Το ελαιόλαδο στη φριτέζα αντέχει μέχρι και το δέκατο τηγάνισμα!!!!
Συνέχεια »ΦΑΤΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ( που είναι αντιγηραντικές , προλαμβάνουν τον καρκίνο και έχουν θρομβολυτικές ιδιότητες ) σε σύγκριση με τα λευκά σταφύλια .
Συνέχεια »ΠΛΗΡΕΣ ΓΑΛΑ
Το πλήρες γάλα – 4% λιπαρά – έχει μεν όλο του το λίπος , αλλά διατηρεί και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες ( A, D, E, K ). Αν πρέπει να περιορίσετε τα λιπαρά τότε φάτε αποβουτυρωμένο γάλα.
Συνέχεια »ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Φάτε καρπούζι με τυρί μια και πρόκειται για ένα πολύ καλό συνδυασμό καλίου ( καρπούζι ) , και νατρίου ( τυρί ) που εξασφαλίζει την ισορροπία αυτών των δύο ηλεκτρολυτών .
Συνέχεια »ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Για να αποφύγετε τη μέθη φάτε τυρί , μια και τα λιπαρά του τυριού επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου , οπότε καθυστερεί και η απορρόφηση του αλκοόλ. Αντίθετα τα γλυκά ή αναψυκτικά διευκολύνουν τη διέλευση του οινοπνεύματος στην κυκλοφορία του …
Συνέχεια »Ψάρι και σαλάτα
Αν φάτε ψάρι με λάχανο , κουνουπίδι ή μπρόκολο, το ιώδιο που περιέχει το ψάρι δεσμεύεται από τις ουσίες του λάχανου , του κουνουπιδιού και του μπρόκολου . Συνδυάστε το καλύτερα με μία αγγουροσαλάτα , μαρουλοσαλάτα ή μελιτζανοσαλάτα !!
Συνέχεια »ΠΡΩΪΝΟ
Το πρωϊνό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας . Μας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές μας δραστηριότητες και μας προφυλάσσει από τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας . Για πρωϊνό τρώτε δημητριακά , φρούτα και γαλακτοκομικά …
Συνέχεια »Κόκκινο κρέας
Μην τρώτε κόκκινο κρέας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα . Αντικαταστήστε το με ψάρια ή με πουλερικά ( χωρίς πέτσα ). Η αυξημένη κατανάλωσή του , λόγω των κορεσμένων λιπαρών , συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων .
Συνέχεια »Γλυκά κουταλιού
Προτιμήστε τα γλυκά του κουταλιού καθώς περιέχουν μόνο ζάχαρη , όχι λιπαρά , και έχουν συγκριτικά λιγότερες θερμίδες με άλλα γλυκά ( 80 – 100 θερμίδες ανά σερβίρισμα , τη στιγμή που ένα γεμιστό μπισκότο ξεπερνά τις 150 θερμίδες ) …
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο