Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 7)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Minneola

Η ποικιλία μανταρινιών Minneola, είναι ένα είδος υβρίδιου μανταρινιού – γκρέιπφρουτ που ξεχωρίζει από το έντονο φούσκωμα που έχει η φλούδα του στην περιοχή που καταλήγει το κοτσάνι του. Έχουν έντονα πορτοκαλιά φλούδα και ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Η σάρκα τους …

Συνέχεια »

Μανταρίνια και συντήρηση

Πολλές ποικιλίες μανταρινιών έχουν μαλακή και φουσκωμένη φλούδα που είναι σημάδι κακής ποιότητας. Να διαλέγεται φρούτα που είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους γιατί είναι πιο ζουμερά. Αποφεύγετε όσα έχουν χαλασμένη φλούδα ή αν τα αγοράζετε συσκευασμένα, ελέγχετε …

Συνέχεια »

Μανταρίνια

Τα μανταρίνια είναι μέλη της οικογένειας των μικρών εσπεριδοειδών. Μοιάζουν με μικρά πορτοκάλια. Έχουν αρωματική φλούδα που εύκολα ξεκολλάει από τη σάρκα τους, ενώ οι φέτες χωρίζονται εύκολα. Η σάρκα τους είναι γλυκιά και αρωματική, αλλα συχνά έχει πολλά κουκούτσια.

Συνέχεια »

Κλημεντίνες

Οι κλημεντίνες είναι τα πιο μικρά μανταρίνια με έντονα πορτοκαλιά φλούδα. Η γλυκιά και αρωματική τους γεύση και το γεγονός ότι δεν έχουν κουκούτσια τα κάνει πιο δημοφιλή από όλες τις ποικιλίες μανταρινιών.

Συνέχεια »

Σπανάκι και βιταμίνη Κ

Το σπανάκι αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ. Ένα φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι καλύπτει το 200% των ημερήσιων αναγκών μας. Η βιταμίνη Κ, ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη, μία πρωτείνη που συμμετέχει στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά.

Συνέχεια »

Σπανάκι και νευρικά κύτταρα

Η κατανάλωση σπανακιού φαίνεται ότι μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται με την πάροδο των χρόνων. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε, οι ερευνητές πειραματίστηκαν με το σπανάκι και με άλλα φρούτα και λαχανικά …

Συνέχεια »

Σπανάκι και θρεπτικά συστατικά

Το σπανάκι είναι από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες A και K. Επίσης το σπανάκι είναι πλούσια πηγή μαγγανίου, φυλλικού οξέος, βιταμίνη C, βιταμίνες του …

Συνέχεια »

Σπανάκι και σίδηρος

Ο σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μία μορφή που δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό. Το μυστικό για την καλύτερη απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό μας είναι να το συνοδεύεται με κάποιο πλούσιο τρόφιμο σε βιταμίνη C.

Συνέχεια »

Σπανάκι και λουτεΐνη

Για να αυξήσετε την απορρόφηση της λουτεΐνης που περιέχει το σπανάκι, προσθέστε ελαιόλαδο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι τα λιπαρά ευνοούν την απορρόφηση του από τον οργανισμό.

Συνέχεια »

Σπανάκι και μήνες

Το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο. Ωστόσο, οι περίοδοι κατά τις οποίες έχει την καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάϊο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.

Συνέχεια »

Σοκολάτα και τόνωση

Ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ το λίπος της δημιουργεί αίσθηση άμεσου κορεσμού. Ο σίδηρος απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα, βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο και έτσι …

Συνέχεια »

Σοκολάτα και καρδιά

Έρευνες αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μέιωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε κακάο, είνια πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Συνέχεια »

Σοκολάτα και ιδιότητες

Η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν την διάθεση. Επίσης, περιέχει θεοβρομίνη, ουσία που διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως ελαφρύ διουρητικό, ενώ θεωρείται ευεργετική και κατά …

Συνέχεια »

Μαύρη σοκολάτα

Εκτός από βούτυρο και κακάο, η μαύρη σοκολάτα περιέχει επιπλέον ζάχαρη και κακαόμαζα σε ποσοστό από 34-40% έως 75%. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μιας σοκολάτας σε κακάο, τόσο πιο πικρή γεύση αποκτά. Η μαύρη σοκολάτα ανά 100γρ. περιέχει 502 …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr