Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Ψάρια – Θαλασσινά (Σελίδα 2)

Ψάρια – Θαλασσινά

Καταχωρήσεις για τα ψάρια και τα διάφορα θαλασσινά ,πού μας βοηθούν και πού μας βλάπτουν.Προσοχή η σελίδα μυρίζει ψαρίλα!

ΨΑΡΙΑ

Τρώτε ψάρια 2 – 3 φορές την εβδομάδα …Τα ω – 3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια , ιδιάιτερα στ απαχιά ( σαρδέλες , σκουμπρί , ρέγκα , σολομός ) , συμβάλλουν στην αύξηση της “καλής ” χοληστερίνης .

Συνέχεια »

ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Μην αποφεύγετε το ψάρι με το αυγό . Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι ύποπτος για τροφική δηλητηρίαση , όπως λέγεται . Άλλωστε , συχνά τρώμε ψάρι με μαγιονέζα , που έχει σαν βάση το αυγό . Απλώς είναι ένας συνδυασμός …

Συνέχεια »

Ψάρι και σαλάτα

Αν φάτε ψάρι με λάχανο , κουνουπίδι ή μπρόκολο, το ιώδιο που περιέχει το ψάρι δεσμεύεται από τις ουσίες του λάχανου , του κουνουπιδιού και του μπρόκολου . Συνδυάστε το καλύτερα με μία αγγουροσαλάτα , μαρουλοσαλάτα ή μελιτζανοσαλάτα !!

Συνέχεια »