Μενού

Πολύσπορο ψωμί

Το πολύσπορο ψωμί, όπως και το ψωμί ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά
συστατικά, τόσο σε βιταμίνες, όσο και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. φαίνεται ότι
η ανταπόκριση της γλυκόζης στο αίμα είναι καλύτερη μετά την κατανάλωση
πολύσπορου ψωμιού σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη. Έχει δηλαδή χαμηλότερο
γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, το πολύσπορο ψωμί είναι πλουσιότερο και έχει
μεγαλύτερη ποικιλία σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς παράγεται από
διάφορα είδη δημητριακών, συνδυάζοντας τα οφέλη κάθε ίδους.


Αφήστε μια απάντηση