Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Τρόφιμα & Βιταμίνες (Σελίδα 4)

Τρόφιμα & Βιταμίνες

Καταχωρήσεις για τις βιταμίνες σε συνδυασμό με τα τρόφιμα,ποια βιταμίνη υπερισχύει σε κάθε τρόφιμο και σε τι ωφελούν η κάθε μια τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!

Αν είστε ” γλυκοαίματοι ” , πιθανώς να αποφύγετε τα κουνούπια περιορίζοντας τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας !!!! Έχει παρατηρηθεί ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες ( φρούτα , λαχανικά , γλυκά ) και λιγότερο από …

Συνέχεια »

Σουσάμι

Μια καλή δικαιολογία για να τρώμε παστέλι και ταχίνι είναι ότι το σουσάμι είναι πλούσιο σε ασβέστιο , σίδηρο και φώσφορο , ενώ περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου .

Συνέχεια »

ΧΥΜΟΙ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …

Συνέχεια »

ΦΡΑΟΥΛΑ

Η φράουλα είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε προβιταμίνη Α , βιταμίνη C και φολικό οξύ . Τα σποράκια που έχει στην επιφάνειά της αυξάνουν τις άπεπτες φυτικές της ίνες και η θερμική της αξία είναι χαμηλή ( 1 φλυτζάνι …

Συνέχεια »

ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ

Ο χυμός πορτοκαλιού εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνη C , που βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου , και κάλιο . Προσοχή όμως στους συσκευασμένους χυμούς , διότι μερικοί περιέχουν πολλή ζάχαρη , που μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα , και συντηρητικά …

Συνέχεια »