Μενού

Σκούρα και ξανθή σταφίδα

Υπάρχει κάποια διαφορά διατροφική, μεταξύ της σκούρας και της ξανθής σταφίδας. Η σκούρα σταφίδα περιέχει περισσότερη θειαμίνη, ενώ η ξανθή περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης B6. Επίσης, η σκούρα σταφίδα κυρίως, εκτίθεται στον ήλιο για να αποξηρανθεί, από όπου και παίρνει στο σκούρο χρώμα της, ενώ η ξανθή, για να αποκτήσει και διατηρήσει αυτό το λαμπρό κιτρινωπό χρώμα της εκτίθεται σε ορισμένα χημικά όπως οι σουλφίτες. Γι’ αυτό, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδουν στην ξανθή σταφίδα, άτομα που τυχόν είναι αλλεργικά στα χημικά αυτής της κατηγορίας.


Αφήστε μια απάντηση