Μενού

Ξηροί καρποί

Καταχωρήσεις για όλα τα είδη ξηρών καρπών γνωστά λαϊκά και ως “ξηροκάρπια” και ποια η διατροφική τους αξία.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν 4 χαρακτηριστικά που μας δείχνουν αν είναι καλά και φρέσκα. Αυτά τα διακρίνουμε στη φλούδα, στην γεύση και στο σχήμα. Αρχικά δεν πρέπει να έχουν τρύπες, η φλούδα τους πρέπει να είναι ξανθιά, μιάς και όσο πιο …

Συνέχεια »

Καρύδια

Τα καρύδια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που δείχνουν την ποιότητα τους. Αρχικά το χρώμα της ψίχας τους θα πρέπει να είναι λευκό, γιατί αν είναι μαύρο σημαίνει ότι είναι κατώτερης ποιότητας ή αν είναι πράσινο σημαίνει ότι έχουν μουχλιάσει και αν είναι …

Συνέχεια »

Κάσιους

Τα κάσιους δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μας δείξουν αν είναι φρέσκα ή καλής ποιότητας, πρέπει όμως να είναι καλά τηγανισμένα και να μην είναι σπασμένα.

Συνέχεια »

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης για να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας, θα πρέπει το κέλυφος τους να μην έχει τρύπες και να είναι ανοιχτά από την μύτη και όχι από το πλάι.

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί και φυτικές ίνες

Οι ξηροί καρποί εκτός από φυτική πρωτεΐνη περιέχουν και σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, που ποικίλουν ανάλογα με το είδος τους. Για παράδειγμα στα 100 γραμμάρια φιστίκια παίρνουμε 9,3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Συνέχεια »

Φιστίκια αιγίνης

Στα φιστίκια αιγίνης περιέχεται η βιταμίνη Β3 , που λέγεται και νιασίνη, είναι η βιταμίνη που ελευθερώνει ενέργεια από τα κύτταρα. Η ίδια η βιταμίνη συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία του δέρματος. Από όλους τους ξηρούς καρπούς τα φιστίκια αιγίνης …

Συνέχεια »

Φιστίκια αράπικα

Τα αράπικα φιστίκια είναι καλή πηγή φολικού οξέος. Το φολικό οξύ βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και προστατεύει από την αναιμία και τη θρομβοπενία.

Συνέχεια »