Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εορτές & Εποχές / Αποκριές έθιμα / Το καρναβάλι και έθιμα στο Ρέθυμνο

Το καρναβάλι και έθιμα στο Ρέθυμνο

Από το 1960 μέχρι σήμερα, το καρναβάλι στο Ρέθυμνο θυμίζει παλιές μέρες.Οι κανταδόροι με τις κιθάρες και τα μαντολίνα, μας μεταφέρουν με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους στον παλιό καλό καιρό.
Ένας θησαυρός κρυμμένος μέσα στη πόλη περιμένει τις ομάδες να τον ξεθάψουν.
Οι ομάδες μασκαρεμένες θα περάσουν από την Μεγάλη Πόρτα και θα χορέψουν στους δρόμους της “Μικρής” και της “Μεγάλης” αγοράς, με τους ρυθμούς της φιλαρμονικής. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων για χορό μέχρι πρωίας. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Σ. Βενιζέλου με κατάληξη την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη για γλέντι, χορό και αποχαιρετισμό του καρναβαλιού.
Γεύση από Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι παίρνουν τόσο οι Χανιώτες όσο και οι Ηρακλειώτες αφού μια βενετσιάνικη γόνδολα ταξιδεύει στους γειτονικούς νομούς προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην γιορτή. Την Καθαρή Δευτέρα στα γραφικά Ρεθυμνιώτικα χωριά Μέρωνα και Μελιδόνια αναβιώνουν έθιμα όπως το κλέψιμο της νύφης, ο “Καντής”, το μουντζούρωμα, τα οποία σε συνδυασμό με το καλό κρασί, και τους ήχους της λύρας αποτελούν μια μοναδική εμπειρία.


Αφήστε μια απάντηση