Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εγκυκλοπαιδικά / Ερευνούπολη / Μυστηριώδεις θάνατοι γιγάντιων καλαμαριών

Μυστηριώδεις θάνατοι γιγάντιων καλαμαριών

Πως θα σας φαινόταν να ρίχνατε τα δίχτυα σας στη θάλασσα και να χρειαζόσασταν ολόκληρο γερανό, για να τα μαζέψετε; Κάποιοι…τυχεροί ψαράδες έμειναν άναυδοι μπροστά σε αυτό που αντίκρισαν, όταν κατάφεραν να τραβήξουν τα δίχτυα τους στην επιφάνεια. Ίσως και να σκέφτηκαν ότι μόνο ο πλοίαρχος Νέμο θα το είχε ξαναδεί πριν απ’ αυτούς. Μιλάμε ασφαλώς για το μυστηριώδη πλοίαρχο Νέμο από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» κι όχι για το συνονόματό του ψαράκι, πρωταγωνιστή της καταπληκτικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, που προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους !

Τι εντυπωσίασε τόσο τους εν λόγω ψαράδες, στη μακρινή Νέα Ζηλανδία; Μα τα γιγάντια καλαμάρια μήκους 14 μέτρων, με μάτια σα μεγάλα ρηχά πιάτα και ράμφος σκληρό σαν των τροπικών παπαγάλων, που ψάρεψαν !

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτοί οι θαλάσσιοι γίγαντες, οι οποίοι εικάζεται ότι ζουν σε βάθος 1.500 μέτρων, απολαμβάνουν ανενόχλητοι το βασίλειο των βυθών. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία 25 χρόνια, όλο και περισσότερα από αυτά τα απίθανα πλάσματα ανασύρονται νεκρά. Μόνο το 1999, καταμετρήθηκαν 29 θύματα του είδους τους! Τι προκαλεί το θάνατό τους; Οι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να λύσουν το μυστήριο…


Αφήστε μια απάντηση