Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εγκυκλοπαιδικά / Ερευνούπολη / Τα παρεξηγημένα Αρχαία Ελληνικά…

Τα παρεξηγημένα Αρχαία Ελληνικά…

«Έχουν μεγαλύτερη μουσικότητα από τα λατινικά»
«Με βοηθούν να κατανοήσω και άλλες γλώσσες που σπουδάζω»
«Μια γοητευτική γλώσσα που με κατέκτησε κι έτσι αποφάσισα να γίνω φιλόλογος»
Αυτές είναι κάποιες από τις δηλώσεις που έκαναν οι μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων, οι οποίοι πρώτευσαν στον 3ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό γνώσης και κατανόησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και έφτασαν στη χώρα μας για να βραβευτούν, στις 7 Ιουλίου, από το Υπουργείο Παιδείας. Μαζί τους βραβεύτηκαν και Έλληνες μαθητές που διακρίθηκαν σε ξεχωριστό διαγωνισμό ως ελληνόφωνοι.
Ο Ντέιβιντ Βάις, από το Λουξεμβούργο, στέλνει το δικό του μήνυμα στους Έλληνες μαθητές που δεν συμπαθούν τα Αρχαία: «Αν κατανοήσετε τα Αρχαία Ελληνικά θα καταλάβετε καλύτερα τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Ενώ η Γαλλίδα Ζεραλντίν Φοντεμπιλά, που έμαθε μόνη της τη γλώσσα με μέθοδο αυτοδιδασκαλίας, δηλώνει με ενθουσιασμό: «…η γνώση μου στα Αρχαία Ελληνικά με βοηθά να κατανοήσω καλύτερα και πολλές γαλλικές λέξεις, αφού έχουν τη ρίζα τους στην πατρογονική σας γλώσσα».
Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είναι άχρηστο για την επαγγελματική σας εξέλιξη, αφού θα γίνετε μαθηματικοί, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικοί ή τεχνίτες, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η κατανόηση της γλώσσας μας δεν είναι απλώς ένα παραπάνω εφόδιο, αλλά μας βοηθά να κατακτήσουμε περισσότερα πεδία γνώσης, να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με τους ανθρώπους και κυρίως να γνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!


Αφήστε μια απάντηση