Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Υγεία - Ασθένειες / Γενικά περί Υγείας / Τηλεόραση και κομπιούτερ; Mε μέτρο

Τηλεόραση και κομπιούτερ; Mε μέτρο

Ένα αυξανόμενο κύμα μυωπίας δημιουργεί προβλήματα όρασης σε παιδιά και νέους. Οι επιστήμονες ανακοινώνουν ότι «όσο περισσότερο χρόνο μένουν τα παιδιά στο σπίτι, είτε μπροστά σε ένα κομπιούτερ είτε μπροστά στην τηλεόραση, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν από τη μυωπία».
Στη Σουηδία, το 50% των παιδιών ηλικίας 12 ετών έχουν μυωπία. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 70% ώσπου να φτάσουν στα 18 τους χρόνια. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξαν ότι 12 εκατομμύρια Βρετανοί περίπου, είναι μύωπες.
Ο αυξημένος χρόνος μπροστά στις οθόνες, εκτός από τα προβλήματα όρασης, δημιουργεί και προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, αφού οδηγεί τους χρήστες στην απομόνωση και στην απομάκρυνση από δημιουργικές δραστηριότητες, που οξύνουν τη φαντασία και καλλιεργούν την κοινωνικότητα.
Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως η τεχνολογία μας παρέχει εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν πραγματικά χρειάζεται, αποφεύγοντας την υπερβολή και την κατάχρηση, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας: «παν μέτρον άριστον».


Αφήστε μια απάντηση