Μενού

Τράβηξε κουπί …

Η 26χρονη Γαλλίδα Μοντ Φοντενουά διέσχισε μόνη της τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας κι ανακηρύχθηκε “βασίλισσα των νησιών Μαρκέσας”, στη γαλλική Πολυνησία.
Ξεκίνησε από το Περού και ταξίδεψε ολομόναχη 73 μέρες καλύπτοντας 4.287 μίλια για να φτάσει εντέλει στη νήσο Χίβα Οά, ένα μήνα νωρίτερα απ ότι αρχικά είχε υπολογίσει. Μοναδικό αυτό το επίτευγμα το κάνει η δύναμη της θέλησης καθώς η Μοντ, είχε να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες.
Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν το σκάφος της 7,5 μέτρων αναποδογύρισε κι όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της βράχηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας! Ευτυχώς μπόρεσε, όταν σταμάτησε η θαλασσοταραχή, να επαναφέρει την βάρκα στη θέση της και να επανασυνδέσει τα μηχανήματα. Μάλλον από την τρομάρα της έφτασε νωρίτερα στον τελικό της προορισμό!
Κατά την διάρκεια της βασιλικής υποδοχής της, όταν έφτασε στην ακτή η ίδια δήλωσε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια της πως είναι ευτυχισμένη και πως ηθελε να αποδείξει οτι ακόμη και μια γυναίκα έχει την αποφασιστικότητα και τις φυσικές ικανότητες να κάνει κάτι τέτοιο. Αναμφισβήτητα απέδειξε, πως όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος καθώς κατέχει και το ρεκόρ διάπλου του Ατλαντικού με κουπί από την Δύση προς την Ανατολή.


Αφήστε μια απάντηση